Официално: Анонимник с 3 месеца силен футбол струва 100 милиона евро


Официално: Анонимник с 3 месеца силен футбол струва 100 милиона евро
Снимка: Gettyb Images/Guliver

3518 0

Считано от тази година определено живеем в нова футболна реалност, която може да бъде наречена "финансова лудост". Освен че беше счупен рекордът в световния футбол за най-скъп трансфер от Манчестър Юнайтед и Пол Погба, видяхме десетки мултимилионни сделки, а дори играчи, които не попадат сред топ 10 на световно ниво, вече струват над 50-60 и дори 70 милиона. Сред тях попада и голмайсторът на италианския средняк Торино - Андреа Белоти.

Новоизлюпеният италиански национал преподписа договора си с тима от Серия А, като новият му контракт ще го задържи на "Олимпико" до лятото на 2021 година. Интересното обаче е, че нападателят има клауза за разтрогване в договора - цели 100 милиона евро. Това е най-високата клауза за откупуване в Италия в отбори, извън Ювентус.

"С удоволствие ви съобщавам, че подновихме договора на Белоти до 2021 година и в него заложихме клауза за откупуване в размер на 100 милиона евро. Тя ще важи само за чуждестранни отбори", обяви президентът на Торино Урбано Кайро.

Клаузата в договора на Белоти важи единствено за отбори извън Италия. Причината за това е трансферът на Гонсало Игуаин, който премина в Ювентус срещу 90 милиона евро, въпреки нежеланието на ръководството на Наполи да го пусне в състава на Масимилиано Алегри.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички