Ново 20: Суперлигата ще съди УЕФА за изнудване и натиск върху Ювентус


Ново 20: Суперлигата ще съди УЕФА за изнудване и натиск върху Ювентус
Снимка: Getty Images

1343 0

Компанията А22, която стои зад проекта "Суперлига", обяви дело срещу УЕФА и президента Александър Чеферин за изнудване и натиск върху най-успешния италиански клуб Ювентус да се откаже от проекта, в замяна за това да не бъде отстраняван от европейски състезания за три до пет години.

Ювентус попадна на радара на УЕФА, след като този сезон му бяха отнети десет точки в Италия заради аферата с трансферни злоупотреби и фиктивен бюджет, а наскоро излезе информацията, че "старата госпожа" е уведомила Реал Мадрид и Барселона, че е стартирала процедура, за да се оттегли от проекта за Суперлигата.

A22 съобщи, че има солидни и неоспорими доказателства, че УЕФА е изнудвала Ювентус за това в замяна на чист финансов феърплей, а делото има основания, тъй като испанският търговски съд постанови миналата година, че "УЕФА не може да изнудва нито един клуб, нито да заплашва нито да ги наказва, ако клубът е част от проекта или иска да се присъедини към проекта за Суперлига".

Суперлигата е в очакване на решението на Европейския съд в Люксембург за монополната роля на УЕФА във футбола, а всички експерти тълкуват делото като решаващо за това дали проектът ще продължи или ще се провали напълно.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Ювентус бие шута на Влахович за 20-годишен таран.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички