Нов герой измъкна 10 от Рома срещу Сасуоло


Нов герой измъкна 10 от Рома срещу Сасуоло
Снимка: Guliver/Getty Images

1502 0

Вместо да се доближи на точка от лидера Ювентус, Рома допусна една от най-сериозните изненади в Серия А до момента, завършвайки 2:2 у дома срещу Сасуоло.

Морган Де Санктис е големият грешник за Рома, който в 16' пусна лековат гол от страна на Заза, а юношата на Ювентус подпечата победата с нов гол 2 минути по-късно.

Де Роси си изкара червен картон в началото на второто полувреме и феновете на Рома съвсем се отчаяха. Адем Ляич обаче донесе точката, след като с голове в последните 12 минути на мача успя да направи 2:2.

В яда си Вържалко си изкара червен картон в края на двубоя.

"Вълците" определено подцениха срещата, тъй като през седмицата имат важен мач с Манчестър Сити у дома, като при победа ще играят осминафинал в Шампионска лига.

Въпреки това столичани пропуснаха да направят разликата с Ювентус само точка - 35 срещу 32 в полза на шампионите.

Кевин Строотман се завърна в титулярния състав на Руди Гарсия за пръв път от 9 месеца насам, след като напълно се възстанови от контузия в коляното. Проблемите в дясната зона обаче принудиха треньорът да пусне Флоренци на десния бек, а това до голяма степен смути защитата на домакините в началото на срещата.

Така, до 18' Рома получи леден душ на "Олимпико", след като скромният гост поведе с 2:0 в рамките на само 2 минути.

Началото логично беше по-добро за Рома, като Итурбе пробва два удара, спасени от Косигли. При една контраатака в 16' обаче гостите поведоха, след като Де Санктис сбърка фатално - след отнемане на топката той реши да си играе с късмета и Заза му отне, отбелязвайки на празна врата - 0:1.

Само 2 минути по-късно юношата на Ювентус ликуваше за втори път, след като беше изведен сам срещу Де Санктис и отбеляза за 2:0.

Рома така и не успя да отговори на предизвикателството, а на няколко пъти и през първото полувреме, и през второто Берарди и Заза пропуснаха да направят разликата 3 гола.

В самото начало на второто полувреме пък Даниеле Де Роси си изкара втори жълт картон и остави Рома с човек по-малко. Все пак Адем Ляич вкара от дузпа в 78', оставяйки интригата до края.

Играчите на Сасуоло дадоха всичко от себе си да запазят резултата, но минута преди края сбъркаха фатално, като позволиха на Флоренци и Ляич да комбинират, а бившият ас на Фиорентина вкара за 2:2.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички