Няколко инцидента след дербито на Рим, фен на Рома е бил намушкан - без опасност за живота е


Няколко инцидента след дербито на Рим, фен на Рома е бил намушкан - без опасност за живота е
Снимка: GettyImages

550 0

Фен на Рома е бил намушкан при сблъсъци между фенове и полицията след дербито за Купата на Италия, в което Лацио спечели с 1:0 и се класира за полуфиналите на надпреварата.

Няколко инцидента белязаха дербито на Рим

Още преди мача, който е считан за високорисков, бяха съобщени инциденти, въпреки че напрежението между феновете се увеличи след последния съдийски сигнал. Тогава фенове на двата отбора се сблъскаха в близост до Олимпийския стадион, според местните медии.

Малко по-късно група фенове на Лацио, които са били с маски и въоръжени с пръчки, са влезли в заведение в близкия квартал Прати, където обикновено се помещават фенове на "вълците". След като са изпочупили мебелите, са намушкали и млад мъж в корема.

Мъжът на около 30 години е хоспитализиран в тежко състояние и е в реанимация, въпреки че няма опасност за живота след нападението, което се разследва от полицията.

Това не е бил единственият инцидент за нощта, тъй като освен това група от около 200 фенове на Рома са се опитали да нападнат феновете на Лацио в района на Понте Милвио в италианската столица. Тогава обаче е имало бърза намеса на полицията, която следеше и какво се случва на "Олимпико".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички