"Нищо не може да се направи" - преминал през Интер, Нюкасъл и Рома спря с футбола на 31 години


"Нищо не може да се направи" - преминал през Интер, Нюкасъл и Рома спря с футбола на 31 години
Снимка: Getty Images

5269 0

31-годишният бивш играч на Нюкасъл, Интер и Рома - Давиде Сантон, обяви, че спира с футбола! Десният краен бранител е принуден да прекрати кариерата си преждевременно, тъй като не може да понесе повече контузии:

"Принуден съм да спра да играя. Не е заради това, че нямам оферти или нещо друго, а заради тялото ми. С толкова много контузии в миналото просто не мога да понеса повече. Не исках да стигам до този момент, но трябва", разкри италианецът. 

"Преминах безкрайни тестове и консултации, но нищо не може да се направи. Все още мога да ходя, но това не е достатъчно за професионален спортист. Ако продължа да играя, в бъдеще може да се нуждая от протези. Лявото ми коляно просто го няма, а това ме спира да правя доста неща. Дясното коляно, след три операции, дори и при леко натоварване, се подува и не мога да го свия", допълни още Давиде Сантон пред радио "TMW".

*През последните 4 сезона той бе част от Рома, но изигра само 53 мача (3 асистенции). В Интер се отчете със 110 срещи, две титли от Серия А и една Шампионска лига, а в Нюкасъл - с 94 двубоя. За националния отбор на Италия има 8 участия (6 в приятелски мачове).

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Милан постигна договорка с национал на Италия - остава на "Сан Сиро" до лятото на 2027 година!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички