Неудържим Ибрахимович избухна за Милан на старта на сезона в Серия А


Неудържим Ибрахимович избухна за Милан на старта на сезона в Серия А
Снимка: Getty Images/Guliver

2569 0

Италианският гранд Милан започна с успех новия сезон в Серия А. "Росонерите" победиха Болоня с 2:0 като домакин в мач от първия кръг на италианското първенство. В герой за Милан се превърна голямата звезда Златан Ибрахимович, който отбеляза и двете попадения за победата.

В 35-ата минута Тео Ернандес центрира в наказателното поле на Болоня, намирайки Златан Ибрахимович. Снажният нападател се извиси над всички, за да засече топката с глава безпощадно за вратаря на гостите Скорупски.

В началото на втората част именно Скорупски предотврати сигурен втори гол на Ибра в мача. Шведският голмайстор все пак стигна до ново попадение в 50-ата минута, когато Бенасер бе фаулиран в пеналтерията, а от последвалата дузпа Ибрахимович не сбърка. В края на мача пък Болоня остана с човек по-малко, след като Мичел Дайкс получи втори жълт картон.

По този начин Милан се изравни по точки с отборите на Дженоа, Ювентус, Наполи и Фиорентина, които също стартираха кампанията с победи. Златан Ибрахимович пък оглави класирането при голмайсторите, където до момента няма футболист с две попадения.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички