Златан още един сезон в Милан – обещание за място в Шампионската лига. А може би и нещо повече


Златан още един сезон в Милан – обещание за място в Шампионската лига. А може би и нещо повече
Снимка: Gulliver/GettyImages

1032 0

Едва ли има нещо, което в момента да зарадва привържениците на Милан от новината, че Златан Ибрахимович остава в отбора за още една година. Шведският нападател постигна очаквано споразумение с клуба да носи червено-черната фланелка до лятото на 2021 г. Това създава вече сериозни очаквания за представянето на позападналия напоследък гранд. Ако имат Ибра на разположение за цял сезон, „росонерите” са сред основните кандидати за място в Топ 4. Такава дългосрочна прогноза може да бъде направена в bwin като изглежда абсолютно оправдана.

А защо Милан да не се бори дори и за повече? Мнозина биха погледнали скептично на възможността отборът на Стефано Пиоли да застраши хегемонията на Ювентус, където се подвизава друго голямо супер-его на модерния футбол – Кристиано Роналдо. Да, но статистиката всъщност показва, че това е възможно.

Откакто Ибра се завърна, Милан спечели повече точки от Ювентус и Интер

Това твърдение е абсолютно сериозно и не може да бъде опровергано. Златан Ибрахимович се присъедини към „росонерите” веднага след Нова година 2020. Шведският исполин беше посрещнат като месия в Милано и се оказа, че е готов да поеме товара на големите очаквания. Преди завръщането на Ибра Милан заемаше позиция в средата на таблицата, като за 17 кръга беше записал повече загуби (8), отколкото победи (6). След това Ибрахимович взе участие в 18 от 21 възможни мача в Серия А. При пристигането му активът беше само 21 точки, а в края на сезона - 66, т.е. с шведския ветеран в състава (дори и когато не е на терена) отборът спечели 45 точки. За този период повече взе само Аталанта (47), Ювентус и Лацио събраха по 41 точки за последните 21 кръга, а Интер – 40.

Ето такава статистика дава основание да очакваме Милан не само да се включи в битката за Топ 4 на Серия А, но дори и да бъде сред претендентите за „скудетото”. Освен това „росонерите” направиха силен финален щурм след подновяането на сезона в „калчото”, като не загубиха нито един от 12-те мача по време на интензивния летен цикъл, като спечелиха всички срещи освен три. С такива показатели Златан и компания определено имат самочувствие да се втурнат и след шампионската титла.

Самият Ибрахимович показва, че остарява като виното – колкото повече години трупа, толкова по-добър и зрял става на терена. На 3 октомври шведският нападател навършва 39, а като го гледа човек, не би си помислил, че той е готов скоро да се откаже и да се оттегли от терена. За половин сезон след завръщането си в Милан гладиаторът от Малмьо отбеляза 10 гола в „калчото”, което означава, че при цял шампионат би бил сред кандидатите и за голмайсторската титла.

Някои биха казали, че блясъкът в играта на Ибрахимович вече не е същия като преди. Дори и това да е вярно до известна степен, нападателят на Милан е не по-малко опасен, защото опитът е на негова страна. А когато „росонерите” имат доказан снайперист като Златан, могат да си позволят да мечтаят.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички