Не го сравнявайте с Марадона!


Не го сравнявайте с Марадона!
Снимка: Getty Images/Guliver

2367 0

Един от най-големите комплименти, които един футболист може да получи, е да го сравнят с една от иконите на красивата игра - Диего Армандо Марадона. Един от тези, които често биват сравнявани с великия аржентинец е големият любимец на феновете на Наполи - Дрис Мертенс.

Белгийският национал се превърна в герой на "Сан Паоло" с головете си, като е една от безспорните причини за възхода на Наполи през последните години. И надеждата на всички тифози на южняците е, че той ще сложи край на серията на Наполи без титла в Серия А - суша, която трае от последния момент, в който лично Марадона вдигна трофея над главата си през 1990 година.

Но самият Мертенс, колкото и да се ласкае, предпочита да не го сравняват с един от най-класните футболисти за всички времена.

"C легендата Диего Марадона не може да ме сравняват. Можете да сравните головете, но не играчите. Разбира се, това ме ласкае. Но имам голямо уважение към Марадона. Той направи историята на футбола. Аз съм на различно ниво. Казвам се Дрис Мертенс, не мога да вися в облаците и искам да помогна на отбора", заяви голаджията на южняците преди дербито срещу Рома през уикенда.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички