Наполи записа първа победа при Гатузо след зрелищен мач срещу Сасуоло


Наполи записа първа победа при Гатузо след зрелищен мач срещу Сасуоло
Снимка: Gulliver/GettyImages

1396 0

Отборът на Наполи успя да запише победа срещу Сасуоло в последния мач за календарната година в Серия А. Срещата на „Стадио Мапей“ завърши при резултат 2:1 в полза на гостите. Хамед Траоре откри резултата за домакините в средата на първото полувреме, а през втората част Алан изравни. В самия край на срещата Педро Обианг от състава на Сасуоло си отбеляза автогол, за да донесе 3-те точки за Наполи.

Двата тима изиграха зрелищен и вълнуващ мач. Отборът на Сасуоло започна по-активно срещата и след редица пропуски пред вратата на Наполи. Гостите атакуваха по-рядко, но можеха да стигнат до гол, след като Костас Манолас нацели гредата след изпълнение на ъглов удар. След редица пропуски, Сасуоло най-накрая стигна до гол в 29-тата минута. Мануел Локатели подаде към Хамед Траоре, който разстреля Алекс Мерет и откри резултата – 1:0! До края на първата част не паднаха повече попадения.

През втората част играчите на Наполи излезнаха преобразени и започнаха по-често да атакуват. Натискът им даде резултат и те стигнаха до изравнително попадение в 58-мата минута. Пьотр Желински подаде на Алан, който успя да възстанови равенството в мача – 1:1! След изравняването и двата тима имаха отлични шансове за гол. Първо Педро Обианг стреля от границата на наказателното поле, но топката се отби в напречната греда на вратата на Мерет. Малко след това и неаполитанците имаха шанс да излязат напред в резултата, като първо Хосе Мария Кайехон стреля в гредата на вратата на Сасуоло, а след това удар на Лоренцо Инсиние бе изчистен от голлинията. В 80-тата минута Наполи стигна до втори гол, след като влезлият като резерва Дрис Мертенс стреля и Кайехон вкара топката в мрежата с глава. При проверка с ВАР обаче стана ясно, че испанецът е бил в засада. В края на срещата Мертенс имаше шанс да донесе победата на Наполи, но не успя да уцели вратата. В добавеното време обаче Наполи стигна до победата. Центриране в наказателното поле на Сасуоло достигна до Елмаз, който обаче бе изпреварен от Педро Обианг. Вместо да изчисти топката обаче, Обианг я вкара в собствената си врата – 1:2!

По този начина Наполи записа първа победа след назначението на Дженаро Гатузо за мениджър на тима. Отборът събра актив от 24 точки и успя да се изкачи на 8-мата позиция в Серия А. Сасуоло остава с 19 точки и ще посрещне новата година на 13-то място в класирането.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички