Наполи спечели на "Сан Паоло", но Ювентус е на финал за Купата


Наполи спечели на "Сан Паоло", но Ювентус е на финал за Купата
Снимка: Getty Images/Guliver

810 0

Ювентус се класира за трета поредна година на финала в турнира за Купата на Италия. Вчера „бианконерите” загубиха с 2:3 на „Сан Паоло” в срещата реванш срещу Наполи, но с общ резултат 5:4 си гарантираха място в спора за трофея.

В герой за торинци се превърна бившата звезда на домакините Гонсало Игуаин. Аржентинецът изигра страхотен мач, реализирайки и двете попадения за своя тим. „Ел Пипита” откри головата си сметка в 32-ата минута с мощен шут извън наказателното поле за 0:1. В 53-ата минута капитанът на неаполитанци Марек Хамшик изравни, но само пет по-късно Игуаин вкара втория си гол в мача, с което направи мисията на домакините почти невъзможна. Нападателят получи отлично подаване от Хуан Куадрадо и с прецизен изстрел от 11 метра разстреля Пепе Рейна.

Въпреки негативния развой играчите на Маурицио Сари не отказаха и успяха да стигнат до пълен обрат. Първо в 61-ата Дрис Мертенс се възползва от кошмарна грешка на резервния вратар на Юве Нето и на празна вратата изравни. Шест минути по-късно страхотен пробив на Кайехон отдясно завърши с подаване към Лоренцо Инсиние, който донесе и победата за своя тим, разписвайки се за крайното 3:2 в полза на Наполи.

Въпреки това напред продължи Ювентус, който във финала ще спори със състава на Лацио.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички