Наполи се бори, но стигна само до равенство срещу Ювентус


Наполи се бори, но стигна само до равенство срещу Ювентус
Снимка: Getty Images/Gulliver

2300 0

Наполи и Ювентус завършиха 1:1 в дербито на 30-ия кръг на Серия А.

Гола за гостите отбеляза Сами Кедира още в 7' след асистенция на Пянич, а в 60' Марек Хамшик изравни, след като беше изведен перфектно от Дрис Мертенс.

Ювентус продължава да е убедителен лидер в италианското първенство с 74 точки, а Наполи е на трета позиция с 10 точки по-малко.

Само 7 минути бяха необходими на гостите от Торино да излезнат напред в резултата. Пянич изведе Кедира, който демонстрира брилянтно хладнокръвие и с удар от вътрешността на наказателното поле прати топката в мрежата на домакините.

В 16' Гонзало Игуаин, който при всяко докосване на топката е бурно освиркван, си отвори пространство в опит да вкара топката в наказателното поле. Защитник на Наполи обаче блокира удара. След гола двата отбора показа равностойна игра, но опасно голови положения липсваха. 

Постепенно обаче Наполи започна да пресира "бианконерите" и да търси изравнително попадение. В 39' Лоренцо Инсиние центрира в наказателното поле почти от страничната линия, но защитата на Юве се справи. След последвал ъглов удар отново Инсиние си освободи място в наказателното поле, но ударът му мина покрай гредата.

Домакините започнаха много уверено второто полувреме и бяха по-активният отбор на терена. В 57' бе отменен гол на Кайехон правилно заарди засада. 3 минути обаче след това все пак се стигна до изравняване. Дрис Мертенс изведе Хамшик, който запази хладнокръвие и пратя топката в десния ъгъл.

Домакините продължиха да са по-убедителни, Мертенс застигна една върната от Асамоа към Буфон топка, успя да я насочи към вратата, но не й достигна малко точност.

Стартови състави:

Наполи: 1.Рафаел, 2.Хисай, 33.Албиол, 26.Кулибали, 3.Стринич, 5.Алан, 8.Жоржиньо, 17.Хамшик, 7.Кайехон, 14.Мертенс, 24.Инсиние

Ювентус: 1.Буфон, 3.Киелини, 19.Бонучи, 22.Асамоа, 26.Лихщайнер, 6.Кедира, 8.Маркизио, 18.Лемина, 5.Пянич, 17.Манджукич, 9.Игуаин

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички