Наполи с нова издънка в Серия А - срещу Специя на Петко Христов, Милан се залепи след Интер


Наполи с нова издънка в Серия А  - срещу Специя на Петко Христов, Милан се залепи след Интер
Снимка: Getty Images

2180 0

Италианският гранд Милан се върна на победния път след двете издънки в Серия А и продължава гонитбата с градския съперник Интер. "Росонерите" надделяха с категоричното 4:1 над Емполи и събраха 42 точки - 4 по-малко от "нераздурите".

Франк Кеси се отчете с два гола за успеха (12' и 42'), а между тях Байрами изравни (18'). С попаденията Кеси се превърна в първия полузащитник на Милан с 14 гола в Серия А в една календарна година от Кака, който през 2008 година се отчита с цели 15.

Това бе и вторият случай в кариерата на Кеси, в който той отбелязва два гола в един мач (без някой от тях да е от дузпа), както и първи такъв с фланелката на Милан. Предишният случай бе през 2016 година с Аталанта срещу Лацио.

През второто полувреме сред голмайсторите за гостите се записаха и Флоренци (63') и Ернандес (69'), с което преднината стана още по-изразителна за "росонерите", преди Пиамонти да реализира от дузпа (84') за 2:4. Това бе последен мач за двата тима през 2021-ва година.

Един от другите грандове, които се борят за титлата - Наполи, пък записа неочакван и разочароващ резултат срещу борещия се за оцеляването си в елита отбор на Специя, където се подвизава и българският национал Петко Христов, който остана неизползвана резерва. Неаполитанците завършиха годината с поражение с 0:1.

Жесус си вкара автогол в 37-ата минута и така домакините са с едва една победа в последните 5 мача (цели 3 от тях са загубени). Наполи остава 3-ти с 39 точки - 3 по-малко от Милан и 7 пасив от Интер.

Неаполитанци създадоха над 20 положения за гол пред вратата на Специя и контролираха топката в значително по-голям период от времето в сравнение със Специя, който рядко успяваше да атакува. Въпреки това Наполи не съумя дори и да изравни. Лосано се отличи с най-много пропуски, като повечето добри ситуации се откриха именно пред него.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички