Наполи проспа час игра, но запази серия от 11 мача без загуба


Наполи проспа час игра, но запази серия от 11 мача без загуба

1238 0

Наполи проспа близо 70 минути от мача срещу Емполи, но в крайна сметка се добра до 2:2 в мач от 14-ия кръг на Серия А, с което отново се озова на третото място в класирането, което дава право на участие в Шампионска лига.

„Небесносините” изостанаха в резултата още в 19’, когато Макароне изведе Верди на добра позиция и Емполи поведе. В 53’ нов миг невнимание в защитата на домакините доведе до втори гол, като след нова асиситенция на Макароне Ругани даде ценен аванс.

Рафаел Бенитес пусна в игра Игуаин в 61’, а само 6 по-късно Мертеенс намери Сапата в наказателното поле и той намали. В 70’ пък на терена се появи Де Гузман, който само 2 минути по-късно се разписа за 2:2, а до края Наполи дори изпусна да спечели.

„Небесносините” бяха абсолютен фаворит в мача, но въпреки равенството Наполи запазва серията си от 11 мача без загуба във всички турнири. Момчетата на Рафа Бенитес обаче са в серия от 4 поредни равенства, 3 от които в Серия А, което им коства и преднината в битката за 3-ото място.

„Партенопеи” вече имат 9 спечелени точки от губеща позиция в Серия А, което е рекорд за кампанията. Това позволи на тима да събера 24 точки и да изпревари с 1 пункт  Дженоа. Емполи остава на 13-о място с 15 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички