Наполи посече Сасуоло и продължава да се бори до последно за титлата


Наполи посече Сасуоло и продължава да се бори до последно за титлата
Снимка: GettyImages

1244 0

Тимът на Наполи успя да разгроми амбициозния отбор на Сасуоло с 6:1. Домакините показаха своята ярост и продължават да се борят за титлата в Серия А, шансовете на тима са наистина минимални, но не и невъзможни.

Неаполитанците най-накрая успяха да прекъснат серията си от 3 поредни мача без победа срещу Сасуоло. Последният триумф на домакините срещу техния опонент бе през юли 2020 година.

Развой на срещата.

Първото полувреме премина под контрола на Наполи. Домакините вкараха 4 безответни гола, а Сасуоло изглеждаше безидеен не само във фаза защита, но и в атака.

Първото попадение бе отбелязано в 7-ата минута от лидера в защитата на Наполи Калиду Кулибали. Бранителят бе позициониран перфектно в наказателното поле на Сасуоло, при изпълнение на корнер, и със страховит удар с глава не даде никакви шансове на вратаря Андреа Консили. 

Сасуоло изпитваше проблеми при статични положения и второто попадение в тяхната врата дойде отново след корнер. Виктор Осимен в 15-ата минута успя да удвои резултата след хубав удар с глава от вратарското поле.

Домакините направиха страхотна атака в 19-ата минута, а Лоренцо Инсине я завърши успешно, разписвайки се за 3:0 с прецизен удар право в долния ляв ъгъл.

Две минути по-късно отбраната на Сасуоло отново остана безмълвна, изпускайки Дрис Мертенс, който не сгреши и с хубав шут вкара последното попадение за първата част. 

След почивката нещата не се промениха много-много. Наполи продължаваше да доминира, но най-накрая се видя настроение в играта на Сасуоло, след като гостите организираха няколко добри атаки и застрашиха вратата на Давид Оспина.

Дрис Мертенс направи резултата 5:0 в 54-ата минута. Белгиецът получи топката в наказателното поле, реагира бързо и записа второто си попадение в срещата. 

Амир Рахмани сложи още сол в раната на феновете на Сасуоло, отбелязвайки шестото попадение във вратата на любимия им тим в 80'. 

Максим Лопез от тима на Сасуоло отбеляза почитно попадение за своя тим в 88', след като бе изведен 1 на 1 с Давид Оспина и не сгреши.

Какво предстои за двата отбора? 

Следващата седмица Наполи ще гостува на Торино в търсене на трите точки. С победата днес тимът, воден от Лучано Спалети, заема третата позиция във временното класиране в италианския елит. Ако Наполи иска да завърши сезона като шампион, ще трябва да печели до края и да се надява Милан и Интер да се "сгромолясат".

Отборът на Сасуоло вече мисли за следващия сезон. След седмица тимът посреща Удинезе в интересен сблъсък в средата на таблицата. 

ВИЖТЕ ОЩЕ: Кой футболист на Наполи е силно желан от няколко тима във Висшата лига?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички