Сълзи и спомени за Диего Марадона при завръщането на аржентинската Примера Дивисион


Сълзи и спомени за Диего Марадона при завръщането на аржентинската Примера Дивисион
Снимка: Getty Images/Guliver

1575 0

ТПървите мачове от аржентинската Примера Дивисион след смъртта на Диего Марадона стартираха в събота въпреки сълзите и спомените, като клубът, който той последно води в треньорската си кариера, постигна победа в памет на футболната легенда.

Играчите на Расинг и Унион де Санта Фе излязоха на терена в Авеланеда с фланелки с номер 10 в памет на дон Диего. Те загряваха под звуците на песента Life is Life – песен, която стана популярна от видео с аржентинския гений, в което той показва качествата си с топка в крака. И двата отбора почетоха паметта на Марадона с минута мълчание. Хвърчило с аржентинските цветове бе пуснато в небето. „Той бе велик, няма какво повече да се каже“, каза през сълзи полузащитникът на Расинг Валтер Монтоя.

Последната публична изява на Марадона бе преди четири седмици за отпразнуването на 60-ия му рожден ден на стадиона на Химнасия и Есгрима – клубът, който той ръководи преди да се подложи на операция за премахване на хематом в мозъка. Той почина след инфаркт в сряда на 60-годишна възраст, което доведе футболния свят до дълбока скръб.

Химнасия отдаде почит на звездата, побеждавайки Велес с 1:0 в Буенос Айрес. Няколко играчи на отбора също бяха просълзени от смъртта на своя доскорошен наставник. „Беше лудост да играем, защото още не сме се отърсили от смъртта му. Но направихме това, на което ни научи Диего – за нас, той беше като баща, който ни се обаждаше винаги, когато имахме нужда от нещо…от там горе, той трябва да се гордее с този тим“, каза полузащитникът Виктор Аяла.

Темата "Диего Марадона" продължава и в тези материали

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички