Наполи оцеля в битката за ШЛ в мач с 5 гола


Наполи оцеля в битката за ШЛ в мач с 5 гола
Снимка: Getty Images/Guliver

1106 0

Наполи надделя трудно над Чезена у дома и така съхрани шансовете си за участие в квалификациите в Шампионска лига. "Неаполитанци" надделяха с 3:2 и са на 3 точки от третия Лацио два кръга преди края на първенството с актив от 63 точки.

Гостите изненадаха съперника в 15-ата минута, повеждайки след точен далечен удар на Дефрел от дъгата пред наказателното поле. Наполи изравни след само 3 минути, възползвайки се от грешка в отбраната на съперника. Точен бе Дрис Мертенс. Две минути по-късно той намери Габиадини, който от границата на малкия пеналт покачи на 2:1.

Чезена не се предаде и успя да се върне в мача в добавеното време на първата част. Оставен непокрит, Дефрел засече центриране отдясно на Волта за 2:2.

Победният гол бе дело на Мертенс и падна малко след почивката. Той проби в наказателното поле, разигра двойно с Хамшик и отблизо успя да преодолее стража на Чезена. Малко след това гостите можеха да изравнят, но Андухар успя да избие атрактивен удар със задна ножица на Бриенца.

Наполи е на четвърта позиция в класирането, докато предпоследният Чезена е сигурен изпадащ с едва 24 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички