Наполи обърна Монца, за да спре лоша серия и да доближи зона "Европа"


Наполи обърна Монца, за да спре лоша серия и да доближи зона "Европа"
Снимка: Getty Images

244 0

Наполи победи Монца след обрат в мач от 31-ия кръг на Серия А. Успехът, дошъл след истинска голеада край Милано, изкачи шампионите с една позиция в класирането и те вече са седми. Монца остава на 11-а позиция.

Монца откри в 9' чрез Милан Джурич, а Осимен изравни в 55'. Политано донесе обрата в 57', а 4 минути по-късно Желински вкара за 3:1. В 62' Колпани върна надеждите на Монца с втори гол за тях, но Джакомо Распадори реши всичко с четвърти гол за неаполитанци в 68-ата минута.

Резултатът бе открит в 9-ата минута, когато Милан Джурич засече подаване на Дзербин с глава и с мощен удар отблизо изведе Монца в резултата.В 40-ата минута Наполи имаха претенции за дузпа, след като Осимен падна в наказателното поле, но съдията не ги уважи. Впоследствие моментът бе разгледан с ВАР, но дузпа не бе отсъдена.

Неудачата продължи да преследва неаполитанци и след почивката - гол на Нгонге в 49' не бе зачетен заради засада.

Все пак в 55' Наполи се върна в мача, когато Франк Ангиса намери майсторски Осимен в наказателното поле и той от точката на дузпата стреля с глава, за да изравни резултата - 1:1.

Две минути по-късно гостите стигнаха до пълен обрат след гол на Матео Политано. Той треля от границата на наказателното поле, за да спре топката в горния десен ъгъл за 1:2.

В 61' Наполи стигна до трети гол, дело на Пьотр Желински, който се разписа с изстрел извън наказателното поле. Минута след това Монца върна 1 попадение благодарение на Анреа Колпани.

В 68' голеадата в Монца продължи - Джакомо Распадори възстанови преднината от 2 гола на италианския шампион. Вратарят на домакините отрази удар на играч на Наполи, но топката отиде в краката на връхлитащия Распадори, който не сгреши - 2:4.

Успехът в Монца сложи край на серия от 3 мача без победа за шампионите на Италия. Те се изкачиха с една позиция в класирането и вече са седми. Следващият мач на Монца е срещу Аталанта, а на неаполитанци - срещу Фрозиноне. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички