Наполи не спира да гони зона "Шампионска лига" след здрав бой над Лацио


Наполи не спира да гони зона "Шампионска лига" след здрав бой над Лацио
Снимка: Gulliver/GettyImages

1004 0

Отборът на Наполи записа изключително ценна победа в борбата си за финиширане в Топ 4 в италианската Серия А.

Отборът, ръководен от Дженаро Гатузо, победи със звучното 5:2 прекия конкурент за атака на четворката – Лацио, в домакински мач от 32-ия рунд на италианския шампионат.

Непаолитанците нито за миг не оставиха съмнение кой е по-добрият отбор, макар да регистрираха две попадения – Чиро Имобиле (70) и Сергей Милинкович-Савич (74).

Дотогава домакините вече водеха с 4:0, като Лоренцо Инсиние даде аванс за партенопейците от дузпа в седмата минута. Пет по-късно халфът Матео Политано удвои актива на Наполи, а в 53-ата втори гол на Инсиние покачи още повече резултата за тима от Неапол. Дрийс Мертенс също се разписа в римската врата след 65 минути игра, като след това попадение дойдоха двата гола за „римските орли”.

Нападателят Виктор Осимен оформи крайното 5:2 на „Диего Армандо Марадона” в 80-ата минута и по този начин отчая Лацио за по-добро класиране в по-нататъшен етап от шампионата на Италия.

Победата остави Наполи на петото място, като отборът вече има актив от 63 точки. Лацио също запази позиция си и е шести, но вече на пет точки дистанция от петия Наполи, като столичани са с 58 пункта, на седем точки зад четвъртия Ювентус (65).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички