Наполи "излъга" Рома и завърза битката за топ 6 в Серия А


Наполи "излъга" Рома и завърза битката за топ 6 в Серия А
Снимка: Getty Images/Guliver

973 0

Отборът на Наполи победи Рома с 2:1 като домакин в дербито от 30-тия кръг на италианската Серия А. И трите попадения в мача паднаха през втората част, като победният гол отбеляза Лоренцо Инсиние осем минути преди края на двубоя.

В 55-ата минута Марио Руи центрира в наказателното поле, намирайки Хосе Кайехон. Бившият футболист на Реал Мадрид засече подаването и стреля в средата на вратата на Пау Лопес. Стражът успя да докосне топката, но не и да предотврати нахлуването й в мрежата.

Само пет минути по-късно Рома изравни. Хенрих Мхитарян проби през средата на игрището и се доближи на около 20-тина метра разстояние от вратата на Наполи. Халфът отправи прецизен удар ниско по земята и успя да преодолее стража Алекс Мерет. В 82-рата минута Лоренцо Инсиние донесе победата на своя отбор след фантастичен удар, който не остави шансове на вратаря Лопес.

По този начин Наполи изпревари Милан и се изравни по точки (48) с Рома, но "вълците" са с по-добра голова разлика, което им запазва петото място в Серия А. След този мач битката за местата, даващи право на участие в Лига Европа, става все по-ожесточена, като Милан е на само две точки зад Рома и Наполи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички