Намесва ли се Дибала в спора на Роналдо и Меси?


Намесва ли се Дибала в спора на Роналдо и Меси?
Снимка: Guliver/GettyImages

2371 0

През последните 10 години Кристиано Роналдо и Лионел Меси са безспорните №1 в световния футбол. И ако е имало спор за това кой да вземе "Златната топка", вместо един от двамата, те доминират тотално по голове. Ла Пулга се възползва отлично от факта, че CR7 е наказан в началото на сезона в Ла Лига и вече натрупа 8 попадения на своята сметка, но друг е футболистът с най-много голове от началото на сезона.

С хеттрика си срещу Сасуоло през уикенда, Пауло Дибала е футболистът с най-много голове в топ 5 на първенствата - 10. Аржентинският ас на Ювентус играе като "отвързан" през настоящия сезон, като се подвизава в изключително атакуваща роля и на моменти дори иззема функциите на Гонзало Игуаин като централен нападател. Масимилиано Алегри е направил леки промени в тактиката си, която е основана на това Дибала да остава на добри позиции за стрелба към вратата, а дори отбелязалият 32 гола през миналия сезон Игуаин е повече в ролята на "асистент", отколкото на адресат за головите подавания в "старата госпожа".

През годините мнозина се опитаха да достигнат Меси и Роналдо по голове - Игуаин, Златан Ибрахимович, Серхио Агуеро, Луис Суарес, Роберт Левандовски, Пиер-Емерик Обамеянг и много, много други, докато Дибала винаги е бил в ролята на плеймейкър в пред и в наказателното поле на противниковия отбор. Сега, с новата си роля в Ювентус, той е в позиция да атакува головите рекорди на Роналдо и Меси, а ако продължава да бележи с тази скорост, със сигурност ще влезе и в спора за "Златната топка", освен в този за "Златната обувка".

Друг ранен ретендент за званието "най-добър голмайстор" е Единсон Кавани. Привличането на Неймар и Килиан Мбапе "отвори" наказателното поле за централния нападател, който в 7 мача има 9 гола през настоящия сезон и се очертава не само като голмайстор №1 на ПСЖ, но и изобщо в Европа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички