Моуриньо сподели кой е най-великият отбор, който е водил


Моуриньо сподели кой е най-великият отбор, който е водил
Снимка: Guliver/GettyImages

2341 0

Португалският специалист Жозе Моуриньо посочи кой е най-великият отбор водил през кариерата си. Това е италианският Интер. С него Моуриньо спечели две поредни титли на Италия между 2008-а и 2010-а година, като сезон 2009/10 дори португалецът изведе Интер до требъл заедно с трофея от Шампионска лига и Купата на Италия.

"Най-добрият тим, който съм водил? Знаете, че ще ви кажа Интер, тъй като там спечелих всичко. Няма как да не изтъкна този отбор, който бе отдаден в работата с мен от първия до последния ден", сподели той.

"Интер спечели всичко, което може, взе и требъл. Победи най-добрият отбор в света – Барселона, с 3:1, победи Байерн Мюнхен на финала в ШЛ с 2:0, спечели лигата в Италия с прекрасен точков актив. Спечели Купата и три финала за десет дена. Няма как да не назова Интер, като най-добрият отбор, който съм ръководил”, допълни още Жозе Моуриньо.

Моуриньо подписа нов двугодишен договор с Юнайтед в началото на 2018, като изведе отбора до второто място във Висшата лига през сезон 2016-17. Но конфликтът между мениджъра и клуба започна, когато португалският специалист си позволи да разкритикува публично ръководството за това, че не му е осигурило достатъчно пари за трансфери през лятото. Наставникът искаше да се сдобие с поне един нов централен защитник, но това така и не се осъществи, като вместо това клубът привлече в редиците си бразилския полузащитник Фред за 50 млн. паунда, младия талант на Порто Диого Далот и резервния вратар Лий Грант.

През септември започнаха да се появяват проблеми във взаимоотношенията между Моуриньо и Пол Погба, като френският национал бе лишен от вицекапитанската лента, преди двамата да бъдат заснети в конфликт на тренировъчното игрище. "Считам, че второто място, което постигнах с Манчестър Юнайтед във Висшата лига е едно от най-добрите ми постижения в треньорската кариера. Вие ще кажете веднага „Той е луд, как може да говори така, при положение, че има 25 титли?“ Ще продължа да го повтарям, защото има някои неща, които медиите не виждат. За мен е важно хората да знаят какво остава и зад камерите“, сподели португалецът.

Какво сподели Пол Погба за бившия си мениджър - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички