Момент за историята! Лацио победи, а Чиро Имобиле се изравни с легенди в Серия А (ВИДЕО)


Момент за историята! Лацио победи, а Чиро Имобиле се изравни с легенди в Серия А (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

516 0

Лацио победи отбора на Каляри с 1:3 като гост в двубой от 24-ия кръг на Серия А. Дейола вкара в 26' в собствената си врата, Имобиле вкара за 2:0 в 50', а минута по-късно Гаетано върна едно попадение. В 65' Фелипе Андерсон направи резултата 1:3.

За Имобиле това бе гол номер 200 в Серия А с Лацио, като се превърна в голмайстор на тима. Чиро Имобиле се превърна в 8-ия играч, постигнал това постижение, както и 4-ия играч, достигнал тази цифра през последните 45 години, заедно с Роберто Баджо (205), Антонио Ди Натале (209) и Франческо Тоти (250).

Лацио е на 6-о място с 37 точки, а Каляри се намира в серия от 4 поредни загуби и е с едва 18 пункта на предпоследното място.

Лацио и Имобиле с важен успех и рекорд

Първата по-опасна ситуация бе създадена заради Алесандро Дейола, който опита да отклони центриране в малкото наказателно поле,но вместо това прати топката зад гърба на вратаря. Последва и преглед с ВАР, при който не се видя нищо нередно. В края на полувремето Каляри бе близо до това да се върне в двубоя. Иван Проведел направи невероятно спасяване, отразявайки удара с глава на Джанлука Лападула от наказателното поле. Той стигна до прецизно прехвърлящо подаване, но не успя да надиграе вратаря.

5 минути след подновяването на играта Чиро Имобиле овладя отбитата топка в наказателното поле и стреля във вътрешната страна на дясната греда за 0:2.  Само минута след това домакините върнаха едно попадение. Гаетано овладя топката и шутира силно от дистанция, а топката намери горния ляв ъгъл.

В 65' "орлите" намалиха напрежението, вкарвайки трети гол. Матиас Весино центрира към Фелипе Андерсон в наказателното поле, който се нагласи и изстреля топката за 1:3.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички