Възходът на Аталанта продължи и срещу Лацио, Чиро Имобиле с първи гол от ноември (ВИДЕО)


Възходът на Аталанта продължи и срещу Лацио, Чиро Имобиле с първи гол от ноември (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

427 0

Аталанта надигра и победи отбора на Лацио като домакин с 3:1 в двубой от 23-ия кръг на Серия А. Пашалич откри в 16', а Де Кетеларе вкара в 43' и 67'. Чиро Имобиле, който влезе от резервната скамейка вкара в 86' от дузпа.

"Бергамаските" са 4-ти с 39 точки, докато Лацио изостава и е на 9-та позиция с 34 пункта. За Аталанта това бе 6-а поредна домакинска победа в последните 6 двубоя, затвърждавайки доброто си представяне. В следващия кръг момчетата на Джан Пиеро Гасперини се изправят срещу Дженоа, а римляните са гости на Каляри.

Първото полувреме бе изцяло под диктовката на домакините, които се оттеглиха с 2 гола преднина. Още в 16' бе открит резултатът Марио Пашалич вкара със страхотно завършващо отиграване. Той си освободи пространство след добро подаване в наказателното поле и намери левия ъгъл. В края на полувремето Шарл Де Кетеларе удвои от дузпа, след като вкара покрай протегнатата ръка на Иван Проведел. Нарушението бе дадено след игра с ръка от играч на Лацио, а ВАР потвърди решението на съдията.

През второто полувреме Аталанта владееше инициативата, но опасни положения липсваха. Чак в края на двубоя имаше раздвижване, като в 76' Невероятна индивидуална изява от страна Де Кетеларе  завърши с удар от наказателното поле. Той прати топката точно в долния десен ъгъл, правейки резултата 3:0.

В 84' Лацио върна едно попадение, като бе отсъдена дузпа след нарушение срещу Чиро Имобиле. Именно той застана зад топката и вкара първия си гол от ноември насам. В края на двубоя негов изстрел мина покрай вратата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички