Миланското дерби завърши без победител


Миланското дерби завърши без победител
Снимка: Getty Images/Guliver

1421 0

Отборите на Милан и Интер не можаха да се победят в голямото дерби на 12-тия кръг от италианското калчо и така не успяха да си осигурят поне малка усмивка предвид слабото за претенциите им представяне дотук в Серия А. След равенството 1:1 Милан е на седмо място във временното класиране с 18 точки, а Интер е с една по-малко, на девето място.

Още в първата минута Мексес задържа Мауро Икарди, след като Родриго Паласио добре му свали една дълга топка и в ситуацията спокойно можеше да се даде фаул плюс червен картон – съдията обаче не даде нищо.

В 8-та минута Мунтари, който е бивш играч на Интер, подари топката на Икарди и го изведе сам срещу Диего Лопес, но испанският вратар направи страхотно спасяване с левия си крак, отървавайки росонерите от ранен дефицит. А само три минути по-късно Фреди Гуарин със свиреп удар с левия крак тества отново Лопес.

В 13-тата минута Мунтари пресрещна Додо изключително лошо с лакът и лицето на бразилеца се обля в кръв. За щастие тежкият сблъсък не доведе до ранна смяна и след няколко минути оказване на медицинска помощ Додо се върна в игра.

Всички тези ситуации показваха само едно – Интер владееше инициативата. Затова и 22-рата минута се превърна в истински студен душ за тях. Тогава Милан направи страхотна контраатака, при която Стефан Ел Шарауи и Микаел Есиен размениха бързи пасове, ганаецът изведе Фараона отляво, а той намери в наказателното поле Жереми Менес, който от воле прониза Ханданович – 1:0.

Голът стресна Интер и нерадзурите отстъпиха инициативата, като до края на полувремето не успяха да направят нищо в атака – същото обаче се отнасяше и за Милан.

Второто полувреме започна с по-агресивна игра на Милан и росонерите за малко да вкарат втори гол в 52-рата минута, когато удар на Джакомо Бонавентура рикошира в Андреа Ранокиа и придоби причудлива парабола, но за щастие на Ханданович топката отиде в корнер, а не в мрежата му. Интер отговори с прострелно центриране на Юто Нагатомо, с което защитата на Милан се справи. При последвалия корнер обаче Кузманович се отзова сам срещу Лопес по диагонал, но испанският вратар отново показа нечовешки усет и рефлекс и излезе победител в ситуацията, а в последвалото разбъркване миланистите все пак успяха да изчистят топката.

В крайна сметка Интер изравни в 61-вата минута, когато Джоел Оби се възползва от поредната лошо изчистена топка от защитата на Милан, този път от Сапата и нигериецът стреля много точно по земя право в долния ляв ъгъл на безпомощния Лопес – 1:1.

В 68-та минута Жуан доста грубо фаулира Бонавентура, като бразилският защитник получи жълт картон и можеше той да му е втори, след като в началото на полувремето спря с дърпане Адил Рами при оформяща се контраатака на Милан. Добрата възможност от прекия свободен удар обаче беше безотговорно пропиляна от Менес с безобразно неточен шут. Три минути по-късно точно Рами изблъска без топка Додо и по чудо се размина без картон.

Големият пропуск за Милан дойде в 75-тата минута. Тогава Ел Шарауи беше изведен сам срещу Ханданович от Бонавентура с невероятен пас от движение, но стреля твърде силно и топката се отби от напречната греда. А четири минути по-късно Икарди беше намерен на дузпата и стреля с пълно извъртане на тялото, но топката лизна горна греда по пътя си в аут.

Ел Шарауи съвсем се превърна в грешник в 82-рата минута, когато отново беше намерен на отлична позиция в наказателното поле от Бонавентура, но тръгна да лъже Жуан, вместо да подаде веднага на Кейсуке Хонда и добрият шанс беше пропуснат.

В последната минута на добавеното време Адил Рами се пребори отдясно и пусна прострелно подаване в наказателното поле, Поли овладя и стреля, но топката рикошира и излезе точно до лявата греда на Ханданович.

СТАТИСТИКА

Милан: Диего Лопес; Адил Рами; Кристиан Сапата, Филип Мексес, Матия Де Шильо; Микаел Есиен, Съли Мунтари (76'Андреа Поли); Джакомо Бонавентура, Жереми Менес, Стефан Ел Шарауи; Фернандо Торес (73'Кейсуке Хонда)

Треньор: Филип Индзаги

Интер: Самир Ханданович; Юто Нагатомо, Андреа Ранокиа, Жуан, Додо; Джоел Оби (72'Ернанеш), Здравко Кузманович, Фреди Гуарин, Матео Ковачич (94'Ян М'Вила); Родриго Паласио, Мауро Икарди (89'Пабло Освалдо)

Треньор: Роберто Манчини

Стадион: Джузепе Меаца

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички