Милан се срина и срещу Фиорентина, изхвърча от топ 4


Милан се срина и срещу Фиорентина, изхвърча от топ 4
Снимка: Getty Images/Gulliver

909 0

Италианският гранд Милан допусна още едно неприятно поражение - този път у дома. "Росонерите" загубиха от Фиорентина  с 0:1 на "Сан Сиро" и по този начин изпаднаха от топ 4 във временното класиране на Серия А навръх Коледа.

Италианският национал Федерико Киеза се превърна в герой за гостите, тъй като изигра пореден силен мач и отбеляза единственото попадение в 73-ата минута на мача. През първата част Милан започна агресивно двубоя и успя да създаде няколко опасности, от които обаче не успяха да се възползват по най-добрия начин.

В 60' бе най-чистото положение за домакините. Игуаин можеше да се разпише, но Лафонт направи феноменално спасяване, за да запази вратата на тима от Флоренция суха. В 73' Федерико Киеза с мощен шут по диагонала прати топката в левия ъгъл на Джанлуиджи Донарума. Тази загуба още повече усложнява ситуацията за Дженаро Гатузо и става все по-вероятно той да се прости с поста си. Фиорентина се изкачи до седмото място и вече е с 25 точки в Серия А, а Милан е пети с две точки повече.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички