Милан се издъни срещу последния и пропусна да набере преднина пред Интер в Серия А


Милан се издъни срещу последния и пропусна да набере преднина пред Интер в Серия А
Снимка: Getty Images

2027 0

Италианският гранд Милан завърши наравно 2:2 в зрелищен мач срещу последния във временното класиране на Серия А - Салернитана. Така "росонерите" пропуснаха възможността да поведат с 4 точки пред шампиона и втори в класирането Интер.

Милан събра 56 точки от 26 мача, докато "нерадзурите" са с 2 пункта по-малко, но и цели две срещи пасив. Салернитата пък остава последен и вече има 14 точки. Последният спасяващ се отбор е Венеция, който има 7 пункта повече от Салернитана.

Гостите в днешния двубой излязоха напред в резултата още в 5-ата минута, когато Тео Ернандес намери с дълго подаване Жуниор Месиас. Вторият пое, влезе навътре и отправи бомбен удар, с който откри.

Още преди да е изминал и половин час от мача обаче Федерико Бонацоли успя да стигне до отбита топка в наказателното поле и с атрактивен удар изравни.

През второто полувреме домакините дори осъществиха пълен обрат, след като Милан Джурич вкара от много трудна ситуация, тъй като трябваше да придаде сила на по-слабо центриране към него в наказателното поле. Той съумя да го стори с глава и да вкара в левия ъгъл.

В 77-ата минута Анте Ребич блесна с техника, след като получи пас от Оливие Жиру. Ребич реши да стреля отдалеч и се получи красив гол, тъй като пласира топката неспасяемо в долния ляв ъгъл.

За Милан предстои нов сблъсък от Серия А - у дома срещу Удинезе в петък (25 февруари), а след това и полуфинал за Купата на Италия срещу градския съперник Интер (вторник - 1 март). Салернитана пък приема у дма Болоня в шампионатен двубой в събота (26 февруари).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички