Милан с трудна победа в дербито срещу Рома от Серия А, сложи край на негативната поредица


Милан с трудна победа в дербито срещу Рома от Серия А, сложи край на негативната поредица
Снимка: Getty Images/Guliver

3175 0

Милан успя да вземе важна победа срещу Рома с 2:1 в дербито на кръга от италианската Серия А. Така след общо 4 поредни двубоя без успех във всички турнири (и 2 поредни загуби в шампионата) "росонерите" се върнаха на победния път и грабнаха важни 3 точки.

С тях те събраха 52 пункта и отново съкратиха изоставането си от лидера Интер на 4 точки, каквото бе и преди началото на кръга. Същевременно обаче те увеличиха преднината си пред Ювентус, който допусна равенство срещу Верона и вече изостава на 6 точки от "росонерите" (и е с мач по-малко). Рома пък остава 5-и с 44 пункта - 2 по-малко от 4-ия Аталанта.

Днешният двубой бе много успорван, като положенията буквално валяха и за двата отбора едно след друго. В крайна сметка Кеси от дузпа и Ребич донесоха успеха на Милан, като между двата гола Веретут бе върнал надеждата за своя тим за нещо повече.

За Милан предстои домакинство срещу Удинезе в сряда (03.03) и гостуване на Верона в неделя (07.03), докато Рома играе срещу Фиорентина (гостуване) и Дженоа (домакинство) на същите дати.

СЪСТАВИ

Рома: Лопес, Манчини, Кристанте, Фацио, Карсдорп, Вияр, Вететут, Спинацола, Пелегрини, Мкхитарян, Майорал

Милан: Донарума, Калабрия, Кяер, Томори, Ернандес, Кеси, Тонали, Салемакерс, Чалханоглу, Ребич, Ибрахимович

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

50' - 1:1! Само 5 минути след началото на втората част "вълците" изравниха резултата. Веретут получи топката на границата на наказателното поле, влезе леко навътре и с второто си докосване отправи изстрел. Получи се съвсем леко отклоняване на удара след докосване в бранител на "росонерите", което допълнително усложни задачата за Донарума, който не съумя да спаси вратата си.

58' - 1:2! Милан отново излезе напред в резултата, след като Ребич получи топката на границата на наказателното поле, завъртя се скоростно, оставяйки зад себе си противниковия футболист, след което стреля отлично с левия си крак покрай Лопес.

Двата отбора осъществяваха атака след атака, като Чалханоглу бе близо на два пъти да се разпише, а за гостите от Милан Ребич и Леао пропуснаха добри положения.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още преди да са изминали и 10 минути от срещата цели два гола на Милан бяха отменени. За първия се изчака и решението на ВАР, а за втория - на Ибрахимович, засадата бе вдигната веднага от страничния рефер. Освен това, шведът имаше и още един добър шанс в този период от време, но се отчете с голям пропуск отблизо.

В 27-ата минута Кяер засече с глава центриране от ъглов удар, но изстрелът му се спря в напречната греда. "Вълците" отговориха с вкаран гол секунди по-късно, но и той бе отменен заради нарушение в атака.

В 41-ата минута Фацио извърши нарушение в собственото си наказателно поле и бе отсъдена дузпа за Милан. С изпълнението се нае Кеси, който не сбърка и изведе своя тим напред в резултата. 42' - 0:1!

ПРЕДИ ДВУБОЯ

През доста дълга част от сезона в Серия А до този момент Милан бе лидер във временното класиране, но убедителните игри от преследвача Интер, както и двете поредни поражения за "росонерите" в шампионата (едното именно срещу Интер) им костваха върха в подреждането.

Преди началото на кръга "нерадзурите" имаха преднина от 4 точки пред градския си съперник. Лошото за Милан е, че продължава серията им от тежки мачове с гостуване на Рома, който всъщност е на едва 5 точки от "росонерите", заемайки 5-ата позиция.

Така днешният сблъсък е изключително важен и за двата тима и предстои да разберем дали Рома ще се набута в топ 3, възползвайки се и от грешката на Ювентус, или Милан ще се съвземе и няма да позволи на Интер да се отдалечи още, а същевременно ще увеличи и преднината си пред преследвачите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички