Милан on fire - класика беляза седмата им поредна победа - срещу 10 от Лече


Милан on fire - класика беляза седмата им поредна победа - срещу 10 от Лече
Снимка: Getty Images

367 0

Милан спечели домакинството си на Лече в 31-ия кръг на Серия А. "Росонерите" се наложиха с 3:0 над съперника, който обитава долната част на таблицата в италианския елит. Това е седми пореден успех за тима на Стефано Пиоли в италианското първенство.

Домакините откриха рано-рано на "Сан Сиро" - още в шестата минута Кристиан Пулишич взриви "Сан Сиро" със страхотен гол. Чуквуезе проби отдясно, навлезе навътре и намери на дъгата американеца, който с плътен удар извън наказателното поле опъна мрежата на Владимиро Фалконе - 0:1. 

Милан разби Лече с 3:0

Четиринадесет минути по-късно ветеранът Оливие Жиру покачи на 2:0, след като тласна топката към мрежата на Лече с леко докосване след центриране от корнер. В 29' гостите можеха да се върнат в мача, но ударът с глава на Жоан Гонсалес се отби в гредата.

В последната минута на редовното време на първата част Лече остана с човек по-малко, след като Никола Кръстович получи директен червен картон. Той игра с високо вдигнат крак и нарани Чуквуезе, заради което остави отбора си с 10 души на терена.

Милан вкара третия си гол в срещата в 57', когато Рафаел Леао открадна топката, напредна и на празна врата оформи класическия резултат в полза на своя тим. Попадението беше преразгледано с ВАР, но бе зачетено. В ситуацията Тео Ернандес вкара коляно в главата на падналия играч на гостите.

В 64' "росонерите" бяха близо до четвърти гол, но ударът на Тео Ернандес намери гредата.

"Червено-черните" запазват второто си място класирането, макар да изостават с 11 точки от лидера Интер и да са с мач повече. Лече остава на 13-ата позиция.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички