Лече спря Лацио за титлата след кошмарен обрат в Серия А


Лече спря Лацио за титлата след кошмарен обрат в Серия А
Снимка: Getty Images/Guliver

1046 0

Отборът на Лацио регистрира втора поредна загуба в Серия А, след като падна от Лече с 2:1 като гост в мач от 31-вия кръг на шампионата. "Римските орли" поведоха в началото на мача, но допуснаха да бъдат обърнати, а с това и допълнително да понижат шансовете си за титлата в Италия.

След само две минути игра домакините откриха резултата чрез Марко Манкузо, но голът бе отменен след намесата на ВАР заради игра с ръка. Три минути по-късно вратарят на Лече Габриел допусна груба грешка при изнасянето на топката и бе наказан с гол, отбелязан от Фелипе Кайседо.

Преднината на гостите се задържа до 30-ата минута, когато Кума Бабакар се разписа с глава. Късно в добавеното продължение на първата част Манкузо пропусна дузпа за Лече и не успя да даде аванс на отбора си на почивката. Само две минути след подновяването на играта обаче домакините стигнаха до втори гол чрез Фабио Лучони, а това бе достатъчно и за победата на Лече. В края на мача Патрик Габарон изпусна нервите си и получи директен червен картон.

По този начин Лацио остава на втора позиция с 68 пункта - на седем от лидера Ювентус, който по-късно днес гостува на Милан и може да увеличи преднината си на върха. Лече пък временно успя да се измъкне от зоната на изпадащите, изкачвайки се до 17-то място с 28 пункта - с една точка повече от 18-тия Дженоа, който е с мач по-малко.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички