Милан не позволи на Наполи да се върне на върха в Серия А


Милан не позволи на Наполи да се върне на върха в Серия А
Снимка: Getty Images/Guliver

780 0

Неуспех - в това се превърна за Наполи дербито от 26-тия кръг на Серия А с Милан. Неаполитанци имаха златен шанс да се възползват от нулевото равенство на Ювентус с Болоня, но не успяха да спечелят срещу росонерите и остават на точка от върха в Италия. Милан пък е на шесто място, на 8 точки от третото място в Серия А, което дава право на участие в Шампионската лига. Там сега е Фиорентина.

През първото полувреме нямаше много положения, но за сметка на това паднаха два гола. Като цяло Наполи владееше инициативата, но Милан се защитаваше умело, с две линии пред наказателното си поле и не отваряше никакви празни пространства за домакините.

И когато не се виждаше как ще падне гол, луд късмет кацна на рамото на Лоренцо Инсинье. В 39-тата минута той шутира от дистанция, топката рикошира по много странен начин от крака на Иняцио Абате и влезе неспасяемо в долния ляв ъгъл на Джанлуиджи Донарума - 1:0. Отговорът на Милан обаче беше светкавичен - минутка преди края на полувремето Кейсуке Хонда центрира фалцово, Кулибали отклони топката и тя отиде право в Джакомо Бонавентура, който отблизо простреля Пепе Рейна - 1:1.

През второто полувреме Милан съвсем се дръпна в защита и позволи на Наполи да упражнява постоянен натиск, което беше много опасна тактика, защото една грешка най-вероятно ще се окаже решаваща. Грешката дойде в 67-та минута, когато влезлият като резерва Дрийс Мертенс беше оставен непростимо на стрелкова позиция в наказателното поле, но ударът му с едно докосване намери дясната греда и беше изчистен от Сапата. Голям шанс се откри и пред Гонзало Игуаин в 82-рата минута, но ударът му от движение беше леко отклонен от Сапата - достатъчно, за да не намери вратата.

На практика най-чистата ситуация за Милан дойде в 85-тата минута - след първата хубава бърза атака на росонерите, при която влезлият като резерва Жереми Менес изведе много хубаво М'Байе Нианг отляво, но нападателят, който редовно къса нервите на феновете на росонерите с нескопосани отигравания, направи ново такова и стреля с левия крак почти в тъч.

Усетили, че домакините се пообезвериха, играчите на Милан погледнаха по-смело напред и две минути преди края Хонда накара Рейна да плонжира, за да не стане мъката на неаполитанци пълна.

В продължението на мача малко случайно топката стигна до Ел Кадури, но от 4-5 метра той стреля леко и право в ръцете на Донарума.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички