Милан най-после победи силен съперник - 2:1 срещу Рома


Милан най-после победи силен съперник - 2:1 срещу Рома
Снимка: Getty Images/Guliver

1280 0

Изпадналият в жестока криза италиански гранд Милан успя да направи най-силния си мач от дълго време насам и се поздрави с победа срещу сериозен отбор - Рома. Росонерите, които излязоха с новия си екип за сезон 2015-2016, надделяха с 2:1 над джалоросите и така дадоха сериозен шанс на Лацио да задмине вечния съперник в борбата за второто място в калчото, ако "орлите" спечелят утре, 10 май, срещу другия милански клуб - Интер. Лацио има 63 точки, а Рома - 64, но "орлите" са с мач по-малко.

Срещата започна в леко приспивно темпо, но по-хубавите атаки правеше Рома. "Вълците" можеха да поведат, но бяха спрени от лявата греда след удар с глава, който матира Диего Лопес, но не мина голлинията.

Постепенно Милан показа, че има живец в отбора, след като вече не се бори за нищо и в 40-тата минута дошлият под наем точно от Рома Матия Дестро открадна една топка в центъра, изведе Кейсуке Хонда отдясно и японецът сервира топката на Марко Ван Хинкел, който от два-три метра прониза Морган Де Санктис - 1:0.

Дестро наниза второто попадение във вратата на Рома в 59-тата минута, пак след асистенция на Хонда. Централният нападател се разписа с удар с глава, като надскочи Манолас току пред погледа на Де Санктис. А три минути по-късно Джакомо Бонавентура изтърва да вкара за трети път, след като от малък ъгъл, но на четири-пет метра от вратата, стреля от воле безнадеждно в аут.

И както мачът си вървеше безметежно за Милан, в 72-рата минута Найджъл Де Йонг безумно срита в наказателното поле Хуан Мануел Итурбе - дузпа за Рома. Влезлият като смяна Франческо Тоти я вкара, макар и с огромен късмет, след като топката мина току под крака на Диего Лопес - 2:1. Това се оказа и крайният резултат, след като Милан не допусна повече грешки, а Диего Лопес отрази единствената голяма опасност до края - коварен удар на Итурбе от дистанция в долния десен ъгъл.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички