Милан и Интер не се победиха в луд мач с две дузпи за "нерадзурите"


Милан и Интер не се победиха в луд мач с две дузпи за "нерадзурите"
Снимка: Getty Images

5232 0

Милан и Интер завършиха наравно при резултат 1:1 в "Дерби де ла Мадонина" в 12-тия кръг на италианската Серия А. "Нерадзурите" откриха резултата в 11-ата минута, когато получиха право да изпълнят дузпа. Хакан Чалханоглу прати топката в мрежата за 0:1.

В 16-ата минута обаче Стефан де Врай си вкара автогол, след като Тонали центрира от пряк свободен удар. В 26-ата минута Интер получи правото да изпълни втора дузпа. Лаутаро Мартинес застана зад топката, но вратарят Чиприан Татарушану успя да спаси.

През втората част и двата тима имаха множество възможности, като най-чистото положение беше в 89-ата минута, когато Алексис Салемакерс нацели напречната греда за Милан.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Николо Барела центрира във втората минута и Фикайо Томори изчисти топката. Милан атакува отдясно и Браим Диас опита подаване към Ибрахимович, което беше пресечено от Бастони. "Росонерите" започнаха по-активно като стигнаха до корнер в 4-ата минута. Нищо опасно не последва сред корнера.

В 8-ата минута Дармиан получи дълго подаване, в резултат на което Чалханоглу получи топката и беше фаулиран от Франк Кесие в наказателното поле. 

11' - 0:1! - След двуминутно разглеждане на ситуацията зад топката застана Хакан Чалханоглу, който се разписа.

В 13-ата минута Лаутаро Мартинес получи дълъг пас, но реферът отсъди засада. Рафаел Леао в 15-ата минута пробва далечен удар, като Ханданович се намеси.

16' 1:1! Сандро Тонали центрира от пряк свободен удар точно на главата на Стефан де Врай, който си вкара автогол и направи резултата 1:1!

След изравняването Милан се активизира, като отново Тонали и Леао създадоха положения. В 22-ата минута Шкриниар опита да центрира към Мартинес, но топката не достигна до аржентинския нападател.

В 26-ата минута Бало Туре повали на земята Матео Дармиан в наказателното поле и съдията отсъди втора дузпа за Интер! Лаутаро Мартинес стреля, но Чиприан Татарушану спаси удара му!

Две минути по-късно Интер стигна до корнер. Чалханоглу центрира, но Татарушану улови. Милан организира контраатака и защитата на "нерадзурите" се справи. Веднага след това Перишич получи пас на лявото крило. Туре се справи и изчисти.

В 30-ата минута Тонали пробва далечен удар, който мина над вратата. Рафаел Леао в 36-ата също затрудни защитата на Интер с тежък удар. Брозович блокира изстрела на португалеца. Отново Леао опита нападение, но той беше спрян от Дармиан.

В 44-ата минута Бастони се включи в предни позиции, като подаде на Барела. Халфът стреля и Томори изби от голлинията. Последва и изстрел на Лаутаро Мартинес, който мина на сантиметри от вратата.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Пиер Калулу влезе в игра на мястото на Бало-Туре. Интер стигна до корнер в 47-ата минута, като Калулу изпревари Джеко за топката и изчисти. Минута след това Леао центрира към Ибрахимович, топката отиде в Калабрия, който върна към шведа. Ударът на Ибра мина в аут.

Тонали опита центриране в 52-ата минута, но всички играчи на Милан се разминаха с топката. В следващата атака Барела изведе Лаутаро Мартинес, който се отчете с нов пропуск за Интер. "Нерадзурите" продължиха да натискат чрез Лаутаро, като Томори изчисти в корнер.

В 59-ата минута Интер стигна до нов ъглов удар, Перишич центрира към Бастони и се стигна до още един корнер. Натискът на символичните гости продължи, като те владееха топката и не позволяваха на Милан да мине центъра и да излезе от пресата.

В 66-ата минута Милан най-после създаде положение. Ребич опита да стреля опасно, но Барела изчисти топката в корнер. В 70-ата Ибрахимович извърши нарушение в нападение.

В 72-ата минута Джеко открадна топката от защитник на Милан и подаде към Артуро Видал. Чилиецът стреля на два пъти, като изстрелите бяха блокирани. В 77-ата минута Перишич опита нещо между центриране и удар, но топката излезе в аут.

В 80-ата минута Милан получи правото да изпълни пряк свободен удар за нарушение срещу Ребич. Ибрахимович застана зад топката. Самир Ханданович спаси удара. В 85-ата минута Бенасер центрира от корнер, но Ребич се размина с топката. 

Милан натисна и в 89-ата минута Алексис Салемакерс нацели гредата. В добавеното време на срещата Интер получи правото да изпълни фал. Чалханоглу стреля, но Ибрахимович изби.

СЪСТАВИ

Милан: Татарушану, Калабрия, Кяер, Томори, Бало-Туре, Кесие, Тонали, Крунич, Браим Диаз, Леао, Ибрахимович

Интер: Ханданович, Шкриниар, Де Врай, Бастони, Дармиан, Барела, Брозович, Чалханоглу, Перишич, Джеко, Лаутаро Мартинес

ПРЕДИ МАЧА

Стефано Пиоли има много кадрови проблеми преди дербито. Наказан е левият защитник Тео Ернандес. С контузии са вратарите Манян и Плицари, както и защитникът Алесио Романьоли. С травми са и Саму Кастийехо и Жуниор Месиас.

За Симоне Индзаги всички са на линия, без Кристиан Ериксен, който е със забрана да играе в Серия А. Нападателят на "нерадзурите" Един Джеко има 4 гола като гост срещу Милан и Интер ще разчита отново той да поведе нападението.

"Синьо-черните" имат предимство в последните 5 мача между двата отбора, като записаха 4 победи. Единственият успех на Милан в последните 5 двубоя е на 17 октомври 2020 г., когато "росонерите" победиха с 2:1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички