Манчини: Балотели ще бъде повикан, ако е във форма


Манчини: Балотели ще бъде повикан, ако е във форма

1257 0

Селекционерът на националния отбор на Италия Роберто Манчини заяви, че не е отхвърлил възможността да повика Марио Балотели в тима. Треньорът заяви, че ако това се случи, то ще е заради евентуална добра форма на нападателя, а не като антирасистко действие. Манчини коментира Балотели, който беше обиждан на расистка основа от някои фенове на Верона преди 10 дни. Президентът на италианската футболна федерация Габриеле Гравина предложи на 54-годишния наставник да го извика в отбора, за да отправи послание към феновете.

„Футболът и спортът трябва да се обединят, а не да се разрушат. Почти сме в 2020-та и все още говорим за цвят на кожата. Пожелавам на Марио всичко най-добро, той все още е на възраст, в която може да постигне много. Но ако той бъде повикан отново, ще е защото играе добре и може да помогне на националния отбор. Може да мислите както президента, но ако Балотели получи нов шанс, той ще дойде, защото е във форма. Мисля, че е по-важно да го повикам, ако го е заслужил“ коментира Роберто Манчини.

Марио Балотели се присъедини към Бреша това лято след престой във Франция с екипите на Ница и Марсилия. Той е вкарал 2 попадения в 7 мача през този сезон. В тази си форма обачв ще е много трудно за 29-годишния нападател да се пребори с конкуренцията на Чиро Имобиле и Андреа Белоти, които има съответно 16 и 13 попадения до момента през сезона. А ето какви са амбициите на Роберто Манчини за предстоящото европейско първенство.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички