Лукаку и Лаутаро пречупиха Сампдория и върнаха надеждите на Интер за титла в Серия А


Лукаку и Лаутаро пречупиха Сампдория и върнаха надеждите на Интер за титла в Серия А
Снимка: Getty Images/Guliver

1780 0

Италианският гранд Интер постигна победа с 2:1 над Сампдория като домакин в последен мач от 26-тия кръг на Серия А. "Нерадзурите" отбелязаха две попадения през първото полувреме и макар ранния допуснат гол в началото на втората част, успя да съхрани преднината си и да спечели мача на "Джузепе Меаца".

Още във втората минута гол на Кристиан Ериксен бе отменен заради засада. В десетата минута Интер откри резултата след красива отборна атака, завършила с двойно подаване между Ромелу Лукаку и Ериксен, а белгийският таран не срещна проблеми да прати топката в мрежата на Сампдория.

В 33-ата минута Антонио Кандрева получи подаване в наказателното поле, а той на свой ред пусна топката успоредно на голлинията, за да намери непокрития Лаутаро Мартинес, който се разписа на празна врата.

През втората част обаче гостите стигнаха до ранен гол, който ги върна в мача. В 53-ата минута, след центриране от корнер, Омар Коли се извиси над всички и стреля с глава, но ударът му разтресе напречния стълб. При добавката обаче Мартен Торсби успя да се разпише, въпреки че Ханданович почти успя да спаси удара.

В следващите минути обаче Сампдория така и не успя да създаде реална заплаха за вратата на Ханданович, а "нерадзурите" опазиха минималната си преднина, печелейки трите точки от мача. С победата Интер вече е с 57 точки на третото място - на шест от лидера Ювентус, докато Сампдория остана на 16-то място с 26 пункта и продължава битката за оцеляване, след като 18-тият Лече е на само една точка зад тях.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички