Лионел Меси вече е вкарал повече голове от Кристиано Роналдо, ако не броим дузпите


Лионел Меси вече е вкарал повече голове от Кристиано Роналдо, ако не броим дузпите
Снимка: Getty Images/Guliver

5522 0

Лионел Меси записа поредно невероятно представяне с фланелката на Барселона и отбеляза два гола при разгрома над Реал Сосиедад с 6:1. С тези две попадения той официално вече е вкарал повече голове от големия си съперник Кристиано Роналдо, ако не броим дузпите, които двамата са изпълнявали.

Аржентинецът вече има 636 попадения, докато Роналдо - 635, информира специализираният за съперничеството между двамата сайт MessiVsRonaldo.com, като трябва да отбележим, че Меси е правил и доста повече пропуски от 11-метрови наказателни удари.

Шесткратният носител на "Златната топка" обаче е имал нуждата от цели 144 мачове по-малко, за да стигне до този показател. Според сайта, Меси вкарва попадение на всеки 117 минути, докато Роналдо го прави на всеки 135.

Все пак, ако гледаме двубоите от Шампионска лига, там Кристиано си остава пълен господар, дори и да не броим дузпите - 116 за него срещу 104 за Лео. Попаденията без 11-метрови наказателни удари и на равнище национални отбори е в полза на португалеца.

A кои са последните невероятни рекорди, които Лионел Меси счупи в Барселона?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички