Лацио спечели убедително първата битка срещу Рома за Купата на Италия


Лацио спечели убедително първата битка срещу Рома за Купата на Италия
Снимка: Getty Images/Gulliver

1907 0

Лацио победи с 2:0 Рома в първия мач от полуфиналния сблъсък за Купата на Италия. Милинкович-Савич и Чиро Имобиле вкараха двата безответни гола и дадоха добър аванс на "римските орли" преди реванша на същия стадион.

Лацио заслужено се поздрави с успеха, след като показа солидна игра и бе по-добрият отбор на терена.Единствено в първите 15-ина минути на срещата Рома организираше по-добри атаки.

Първото опасно положение в срещата бе пред вратата на Лацио. Джеко шутира от вътрешността на наказателното поле, но точният му удар беше блокиран от защитник.

В 10' и домакините организираха добра атака. Марко Пароло изпрати хубав пас в наказателното поле, но един от защитниците предотврати опасността. 

В 21' Алисон направи превъзходно спасяване, отразявайки удар с глава от Савич след центриране от крилото, това бе е и първото по-опасно положение за "римските орли" в срещата.

Постепенно домакините подобриха играта си и започнаха да създават по-добрите положения. Първо Имобиле пропусна да открие резултата, но две минути по-късно Савич стигна до перфектно подаване и отправи отличен удар в левия ъгъл - 1:0.

Лацио продължи натиска си и в началото на второто полувреме. Домакините стигнаха до няколко опасни положения от ъглов удар, но защитата на Рома бе подготвена. 

В 59' Пароло от границата на наказателното поле отправи бомбастичен удар, но топката премина на сантиметри от вратата. В ответната атака пък Рома чрез Салах бе близо до изравняване, но топката срещна гредата.

Един от най-добрите на терена Чиро Имобиле за втори път прати топката в мрежата, но попадението му правилно бе отменено заради засада.  В 78' обаче нищо не спаси вратата на "вълците" от втори гол - Кейта пусна топката към Имобиле в наказателното поле, който се озова сам и прати топката в долния ляв ъгъл за 2:0, осигурявайки солиден аванс за реванша.

Съставите:

Лацио: Стракоша; Уолъс, Де Фрай, Бащош, Баста, Пароло, Билия, Милинкович-Савич, Лукаку, Андерсон, Имобиле

Рома: Алисон, Манолас, Фасио, Рюдигер, Б. Перес, Паредес, Строотман, Емерсон, Салах, Наинголан, Джеко

Преди мача

Лацио прави добър сезон до момента като тимът се намира на пета позиция в първенството с изоставане от едва 4 точки от третата позиция, която дава възможност за влизане в групите на Шампионската лига.

"Римските орли" записаха 4 победи и едно равенство в последните си 5 мача от всички турнири. Ремито бе като домакин на Милан, като "росонерите" изравниха щастливо в края на срещата. Рома също впечатлява през този сезон. Отборът отново единствен се бори за титлата с Ювентус, въпреки че най-вероятно отново ще заеме втората позиция в първенството.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички