Късен гол спаси Милан от поредна издънка срещу последния в Серия А (ВИДЕО)


Късен гол спаси Милан от поредна издънка срещу последния в Серия А (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1837 0

Милан записа равенство (2:2) срещу последния Салернитана в мач от 17-ия кръг на Серия А. "Росонерите" бяха напът да загубят срещата, но гол в последната минута на редовното време на Лука Йович спаси гранда от Милано от резил.

Развой на Салернитана - Милан

"Росонерите" започнаха чудесно срещата. Още в 17-ата минута те поведоха в резултата чрез Фикайо Томори. Британецът се възползва от карамбол в наказателното поле и с глава направи добавка, откривайки резултата - 1:0.

Още: Ювентус е готов да даде нов шанс на низвергнат в Манчестър Сити

Последваха много силни минути за домакините, които заслужено изравниха в 42'. Антонио Кандрева центрира отлично, а Федерико Фацио засече с глава, за да направи резултата 1:1. Секунди преди почивката Тео Ернандес пък можеше да върне преднината за гостите, но ударът му бе спасен.

В 63-ата минута Салернитана направи обрата пълен. Антонио Кандрева произведе мощен удар от сериозна дистанция и решението му се отблагодари, като намери горния десен ъгъл на Майк Менян, който нямаше никакъв шанс да спаси. 

20 минути по-късно се стигна до отличен шанс за тима от Милано. Оливие Жиру нанесе силен удар с глава, но той бе спасен от Беноа Костил. В последната минута от добавеното време обаче френския таран се реваншира, той отклони топка към Лука Йович, който оформи крайното 2:2

Милан продължава да е на третата позиция с актив от 33 точки - 8 по-малко от лидера Интер. Салернитана пък продължава да е последен с 9 пункта след 17 изиграни мача. 

Още: Шампионът е аут! Интер се изложи, а Лаутаро Мартинес бе големият грешник (ВИДЕО)

Наполи изяде здрав пердах от средняк и отпадна от Купата в 1/8-финалите

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички