Кулибали отговори на расистките скандирания: Горд съм с цвета на кожата си


Кулибали отговори на расистките скандирания: Горд съм с цвета на кожата си
Снимка: Getty Images/Guliver

1362 0

Защитникът на Наполи Калиду Кулибали коментира неприятните сцени от мача с Интер. Той бе обиден от привържениците на "нерадзурите", които отправяха расистки скандирания по негов адрес.

Сенегалският национал бе изгонен десет минути преди края на мача, завършил с минимален успех за Интер с 1:0 на ,,Джузепе Меаца“. Бранителят бе първоначално декориран в жълто за нарушение срещу Матео Политано, а веднага след това си позволи да аплодира саркастично решението на главния арбитър Пауло Мацолени. 27-годишният футболист бе постоянно обект на маймунски звуци от страна на тифозите на Интер.

Кулибали се извини в Туитър за загубата от Интер и това, че бе изгонен, казвайки следното: "Горд съм от цвета на кожата си. Горд съм от това, че съм французин, сенегалец и неаполитанец – човек". Поражението от възпитаниците на Лучано Спалети означава, че Наполи се отдалечи на девет точки от лидера и действащ шампион Ювентус.

От Наполи дори са искали срещата да бъде прекратена три пъти, но желанието им не бе удовлетворено - ето какво сподели Карло Анчелоти след двубоя.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички