Кръвожадни сърби съживиха Ювентус преди дербито с Милан в Серия А (ВИДЕО)


Кръвожадни сърби съживиха Ювентус преди дербито с Милан в Серия А (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1796 0

След три поредни шампионатни срещи без победа отборът на Ювентус най-после записа успех в италианската Серия А, побеждавайки Болоня с категоричното 3:0 като домакин в мач от осмия кръг. "Бианконерите" си върнаха самочувствието преди голямото дерби срещу Милан следващата седмица.

В основата на успеха на "старата госпожа" бяха двама сръбски футболисти - Душан Влахович и Филип Костич, които се отчетоха с по едно попадение. Именно Костич откри резултата в средата на първото полувреме, когато се възползва от асистенция на Влахович, за да вкара във вратата на Болоня.

Video edited on Kapwing

През второто полувреме Юве стигна и до втори гол. В 59-ата минута Уестън МакКени получи подаване отдясно и веднага центрира в наказателното поле, където Душан Влахович бе отлично позициониран и успя да засече топката с глава в мрежата на гостите.

Video edited on Kapwing

Само три минути по-късно Ювентус окончателно уби интригата с трети гол във вратата на Болоня. След центриране от корнер се стигна до разбъркване, а топката за момент бе изчистена в безопасна зона. Кълбото обаче се върна в пеналтерията на гостите, а Аркадиуш Милик с безпощаден удар разстреля вратаря за 3:0.

Video edited on Kapwing

С победата Ювентус се "събуди" след разочароващите резултати в последните мачове в Серия А и се изкачи до седмо място в подреждането с 13 пункта - на седем точки от лидера Наполи и на четири пункта зад действащия шампион Милан, с който ще премери сили в следващия кръг.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички