Аталанта тресна Фиорентина и докосна върха на Серия А


Аталанта тресна Фиорентина и докосна върха на Серия А
Снимка: Getty Images

1152 0

Аталанта победи Фиорентина с 1:0 и се върна на поделеното 1-о място в класирането на Серия А с Наполи, като двата отбора имат по 20 точки. Единственото попадение в срещата беше дело на Адемола Лукман в 59-ата минута. Сериозната заслуга за попадението е на Луис Муриел, който проби от ляво и подаде на Лукман на празна врата.

Преди почивката отборът на домакините беше по-активен, но чистите голови положения не бяха много. За гостите Роландо Мандрагора и Антонин Барак опитаха далечни удари, при един от които вратарят Марко Спортиело не успя да се намеси и създаде напрежение за феновете на домакините.

Далечни удари и опити за изстрели по диагоналите в двете посоки белязаха минутите до края на първата част, но пет преди нейния край съдията най-напред показа червен картон на Кристиан Куаме от състава на гостите. След това обаче прегледа ситуацията с помощта на видео-системата в полза на реферите (ВАР) и отмени наказанието, като дори не последва и жълт картон.

След началото на второто полувреме Аталанта заигра по-активно и логично поведе в резултата с попадението на Лукман. В тези моменти Фиорентина не изглеждаше като отбор, който ще стигне до попадение. В 67-ата минута датският ляв защитник на Ла Деа (прякорът на Аталанта) излезе сам срещу вратаря Пиетро Терачиано, опита да му прокара топката под плонжа с десния крак, но стражът усети замисъла и улови топката.

След 80-ата минута Фиорентина пренесе играта в полето на Спортиело, създаде и няколко възможности. Лука Йович веднъж, а след това Терзич и Амрабат не успяха да нанесат точен и силен удар, за да изравнят.

Вижте още: Разкритие! И Милан отказал да приюти Роналдо

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички