Кристиано Роналдо започна ударно 2021 година, Ювентус загря за Милан с победа над Удинезе


Кристиано Роналдо започна ударно 2021 година, Ювентус загря за Милан с победа над Удинезе
Снимка: Getty Images/Guliver

4661 0

Ювентус започна 2021 година с победа над Удинезе с 4:1 в двубой от италианската Серия А. Първият гол за годината бе дело на мегазвездата Кристиано Роналдо, който се разписа на два пъти, като освен попаденията, той записа и асистенция към Федерико Киеза. Последният гол за тима пък бе дело на Пауло Дибала в последните секунди.

Въпреки че цялостно футболистите на Андреа Пирло бяха по-добрите на терена, трябва да се отбележи, че гостите просто нямаха късмет, тъй като още в самото начало техен гол бе отменен поради игра с ръка при развитието на атаката, а на два пъти удари на футболистите на Удинезе бяха спирани от напречната греда. Все пак те реализираха в последните секунди от мача чрез Зегелар.

Успехът за "старата госпожа" идва дни преди изключително важния двубой срещу лидера във временното класиране Милан, който е с цели 10 точки повече от "бианконерите", които все пак са и с 1 двубой по-малко. Двата тима се изправят един срещу друг в сряда, 6 януари.

СЪСТАВИ

Ювентус: Шчесни, Данило, Бонучи, Де Лихт, Алекс Сандро, Маккени, Бентанкур, Рамзи, Киеза, Дибала, Роналдо

Удинезе: Мусо, Майо, Бонифази, Сантос, Ларсен, Де Пол, Уолъс, Перейра, Зегелар, Пусето, Ласаня

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

49' - 2:0! Само 4 минути след началото на втората част "старата госпожа" удвои своя аванс в срещата. Кристиано Роналдо изведе по страхотен начин Федерико Киеза сам срещу вратаря. Киеза напредна и стреля по земя покрай вратаря.

Преднината на домакините стана класическа малко след втория гол. Рамзи бе изведен от Киеза и макар първият му изстрел да бе блокиран от двамата защитници и вратаря, той успя бързо да се изправи и да се ориентира, за да добута отбитата топка в мрежата. Секунди след това обаче ВАР сигнализира на главния съдия, той преразгледа ситуацията и се оказа, че Рамзи е играл с ръка, докато е бил на земята и така голът бе отменен.

В 57-ата минута Удинезе можеше да намали изоставането си, но удар с глава на Ларсен намери напречната греда.

70' - 3:0! Кристиано Роналдо вкара и втори гол в двубоя, като и този път той дойде след грешка в отбраната на домакините. Този път Бентанкур отне, след което изведе португалеца, който напредна и завърши с по-слабия си ляв крак в далечния ъгъл.

В 73-ата минута гостите отново имаха малшанса да нацелят напречната греда, като този път това се случи след мощен изстрел от непосредствена дистанция.

90+1 - 3:1! Зегелар намали пасива на своя тим в самия край на срещата.

90+3' - 4:1! Дибала също се разписа след хубаво извеждащо подаване и хладнокръвен завършващ удар4

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Ювентус очаквано започна по-добре двубоя. Още в 7-ата минута "бианконерите" имаха великолепна възможност, след като Киеза подаде от въздуха към Рамзи, който стреля с едно докосване от непосредствена дистанция, но стражът Мусо се справи.

Напук на случващото се на терена гостите от Удинезе поведоха в резултата след образцова контраатака. Де Пол комбинира с Лазаня, след което получи топката обратно в наказателното поле и отблизо чукна топката в мрежата. Ситуацията бе разгледена с ВАР и се видя, че в развитието на атаката е имало игра с ръка от играч на гостите, заради което и голът бе отменен.

31' - 1:0! Ювентус излезе напред в резултата, след като Рамзи чукна и отне топката от защитник на Удинезе, тя попадна в краката на Кристиано Роналдо, който напредна успоредно на голлинията и след това с изстрел в далечния ъгъл не остави шансове на вратаря.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

След разочароващия край на 2020 година и разгромното поражение с 0:3 от Фиорентина, сега Ювентус започва с оптимизъм 2021 година. Първото изпитание пред тима обаче не е за подценяване - домакинство срещу Удинезе.

"Бианконерите" допуснаха твърде много грешки през този сезон, което, в комбинация със страхотното представяне на конкурентите (и най-вече на Милан), поставя под сериозна въпросителна доминацията на отбора в последните 9 години, в които неизменно печели Серия А.

Мегазвездата Кристиано Роналдо пък води ожесточена борба за голмайсторския приз, който му убегна през миналите две кампании. Той не вкара в последния мач срещу Фиорентина, но като цяло се представя на познатото високо ниво и през този сезон.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички