Кристиано Роналдо мечтае за "още много години футбол" и за трофей от Световното


Кристиано Роналдо мечтае за "още много години футбол" и за трофей от Световното
Снимка: Getty Images/Guliver

2068 0

Кристиано Роналдо разкри желанието си да продължи да играе "много, много години" и казва, че се чувства "във форма и е в добър момент", дори на 35 години. Нападателят на Ювентус продължи да се противопоставя на годините си от пристигането си от Реал Мадрид за около 100 милиона британски лири през 2018 г. и вкара 16 гола в само 14 мача за италианския шампион този сезон.

Договорът на Роналдо в Торино все още има 18 месеца за изпълнение и той не вярва, че отказването му предстои, казвайки: "Ако се чувствате мотивирани, няма значение. Кристиано сега е добре. Чувствам се в страхотен момент, но не знам утре какво ще се случи. Живея настоящето, момента. Моментът е добър, чувствам се щастлив.

Все още се чувствам добре, във форма и в добър момент от живота си. Надявам се да играя още много, много години, но никога не се знае. Това е футбол, не знаем какво ще се случи утре", сподели той.

"Когато говоря с младите момчета, винаги им давам съвети. Казвам: "Насладете се на момента, защото никога не знаете какво ще се случи утре. Нещо може да се случи в живота ви със семейството ви. Насладете се на момента".

"Очите ми виждат бъдещето много, много светло, така че съм доволен от това". Една от причините Роналдо да смята, че бъдещето му ще бъде „много светло“ е, че той и съотборниците му от Португалия са „много положителни“ за запазването на титлата си на европейското първенство през идната година.

"Ще бъде трудно, но ние сме добър отбор, млад отбор. Имаме фантастичен треньор, така че сме много, много, много положителни в това. Не знаем какво ще се случи - трябва да помислим за нашата група - но мисля, че ще бъдем добри. Екипът ни е по-добър, подобрихме се много, малките деца стават още по-добри, така че аз съм много уверен".

Но Роналдо настоява, че не е доволен от вече спечеленото с Португалия и насочи вниманието си към единствения голям международен трофей, който няма - Световната купа. Следващото издание на турнира ще се състои в Катар през зимата на 2022 г. Тогава Роналдо ще бъде близо 38 - и той мечтае да доведе страната си до още по-голяма слава.

"Победихме през 2016 г. и сега искаме да спечелим Световната купа. Възможно е, да, възможно е. Всичко е възможно. Но трябва да бъдете и реалисти. Както ви казвах много, много пъти, мечтата ми е да спечеля нещо за националния отбор на Португалия и спечелих две титли, което ме кара да се чувствам щастлив. Печеля с всеки клуб, с който съм играл, но Световната купа ... това е мечта. Това е мечта".

А как Кристиано Роналдо обобщи годината за Ювентус вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички