Кристиано Роналдо на 35: Рекордите, които все още чакаме CR7 да счупи


Кристиано Роналдо на 35: Рекордите, които все още чакаме CR7 да счупи
Снимка: Getty Images/Guliver

15284 0

Звездата на Ювентус и на Португалия - Кристиано Роналдо, е считан за един от най-великите футболисти на всички времена. Днес (05.02) португалецът навършва 35 години и продължава да играе на най-високо ниво в европейски футбол, преследвайки рекордите, които все още не е счупил.

По време на своята 18-годишна кариера той е играл за три от най-големите европейски отбори - Манчестър Юнайтед, Реал Мадрид и Ювентус, и е спечелил забележителните 19 трофея. На 18-годишна възраст сменя родния си Спортинг (Лисабон) с Манчестър Юнайтед и много бързо се откроява в състава на сър Алекс Фъргюсън, като продължава да е любимец на феновете на "червените дяволи". 

През лятото на 2009 година осъществява трансфер в Реал Мадрид. Именно там се превръща в легенда със своите 450 гола за девет сезона. С екипа на “белите” печели цели четири Шампионски лиги. През 2016 година пък става европейски шампион с Португалия, а през лятото на 2018 година премина в Ювентус, където продължава да пише история.

Роналдо е спечелил 5 пъти Шампионска лига, три пъти Висшата лига, два пъти Ла лига и веднъж Серия А. Освен това 6 пъти е печелил домашните купи и 4 пъти е ставал световен клубен шампион. 5 пъти е печелил най-ценната индивидуална награда "Златната топка" и има два трофея с Португалия. Мегазвездата на футбола има 623 попадения и 99 за националния отбор.

И докато повечето играчи на 35 години може да мислят за оттегляне, то тази мисъл е далеч от Роналдо. Първото предизвикателство на нападателя е да стане 50-и играч на възраст над 35 години, който се разписва в Шампионска лига, тъй като състезанието беше въведено през 1992/93. В ерата от Шампионската лига няколко играчи вкараха още повече голове, след като навършиха 35. Ако Роналдо открадне короната на Дрогба като най-зрял голмайстор на турнира, следващата му цел ще бъде да доближи двама велики Реал Мадрид: Алфредо Ди Стефано с 13 гола за европейската купа след 35-годишна възраст, докато Ференц Пускас стигна до 17 само за 18 мача.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички