Конте напуска Италия след мача с България заради смъртни заплахи?


Конте напуска Италия след мача с България заради смъртни заплахи?
Снимка: Getty Images/Guliver

1502 0

Селекционерът на Италия Антонио Конте отново е готов да напусне поста си начело на представителния тим на страната след скандала около контузията на Клаудио Маркизио.

Както е известно, първоначалните тестове на медицинския щаб на "скуадра адзура" показаха скъсани връзки в коляното, но колегите им от Ювентус повториха тестовете. Ядрено-магният резонанс е показал, че има само леко растежение и халфът ще е готов за игра до три седмици.

Това обаче доведе до сериозни критики към Конте от страна на Ювентус, като в клуба са на мнение, че тренировките на селекционера са много тежки и по-скоро вредят на италианския футбол като цяло, вместо да помагат.

Стигнало се е до там, че селекционерът е получавал смъртни заплахи в последните 24 часа, което е довело до спешна среща на най-високо равнище в София.

Президентът на италианската федерация Карло Тавекио е провел разговор с Конте, след който все още няма развитие по въпроса с напускането на селекционера след квалификацията срещу България.

"Видях го притеснен тази сутрин. След вчерашните полемики той е получил заплахи за живота си. Не е спокоен, не се чувства добре, въпреки че говорихме дълги. Той се страхува от заплахите, които валят по негов адрес. Италианската федерация обаче застава твърдо зад Конте", коментира пред медиите Тавекио.

Още през следващата седмица обаче напрежението може да ескалира, тъй като Италия посреща Англия за контролна среща в Торино, където се очаква 3-кратният шампион начело на Ювентус да бъде посрещнат на нож от местните фенове, които до преди няколко месеца го боготворяха.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички