Колко струват на Барселона и Ювентус селекциите за Шампионска лига?


Колко струват на Барселона и Ювентус селекциите за Шампионска лига?
Снимка: www.la10.pe

2550 0

Любопитна статистика за сумата, за която са закупени действащите играчи на Барселона и Ювентус, излезе днес в интернет пространството.

Най-скъпият играч на терена ще бъде Неймар, чийто трансфер от Сантос в Барселона беше оценен първоначално на 17 милиона евро. След куп доказателства обаче сумата удари 86 милиона евро.

На второ място отново е играч на Барселона, като това е Луис Суарес, Уругваецът беше купен срещу 81 милиона евро през лятото от Ливърпул.

На трето място в класацията е легендата и капитан на Ювентус Джанлуиджи Буфон, който беше купен от Парма преди повече от десетилетие срещу внушителните 52.9 милиона евро - най-скъпият вратар в историята и до ден днешен.

Иначе общата сума, която ръководството на Барселона е дало за сегашната си селекция, е 344.7 милиона срещу 222.4 милиона от страна на Ювентус. Интересното е, че в селекцията на "бианконерите" няма играч след завръщането от Серия Б, който да струва повече от 20 милиона евро. В същото време пък Лионел Меси е със "свободен трансфер", след като отиде в "Ла Масия" още преди да навърши 14 години.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички