Каляри направи Интер по-нисък от тревата на "Меаца"


Каляри направи Интер по-нисък от тревата на "Меаца"

2322 0

Интер преживя неочаквано унижение на собствения си стадион, след като отнесе разгромна загуба от Каляри в мач от 5-ия кръг на Серия А. "Нерадзурите" паднаха с 1:4, за което спомогнаха ранен червен картон за техния капитан и пресилена дузпа, но също и слабата им игра в защита.

Загубата за Интер идва след 19 последователни домакинства без допуснато поражение - "черно-сините" за последно паднаха на "Джузепе Меаца" през март, когато отстъпиха на Аталанта с 1:2.

Успехът за Каляри в Милано бе първи за тях от 19 години. Тимът на Зденек Земан събра 4 точки в актива си и вече заема 12-а позиция, докато Интер е 4-и с 8 точки, а изоставането му от лидерите Ювентус и Рома вече е 7 точки.

Каляри шокира домакините още в 9-ата минута, когато Ибарбо свали с глава топката за Марко Сау, а той опъна мрежата на Ханданович за 1:0. Интер се върна в мача в 18-ата минута с гол на Пабло Освалдо. В 27-ата минута обаче капитанът Юто Нагамото извърши нарушение в гръб срещу футболист на Каляри и главният рефер му показа втори жълт картон и го прати към съблекалните.

Гостите се възползваха моментално от численото си предимство на терена и в 29-ата минута Албин Екдал направи резултата 2:1 в полза на своя тим. Пет минути по-късно шведът стигна до второ попадение в мача, а 2 44-ата минута оформи своя хеттрик и прати в ужас трибуните на "Джузепе Меаца".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички