Как Гатузо възпитал Дибала да бъде мъж с ритници и терор


Как Гатузо възпитал Дибала да бъде мъж с ритници и терор
Снимка: Getty Images/Guliver

2457 0

Дженаро Гатузо е един от най-емблематичните опорни халфове в историята на италианския футбол и си заслужи статут на легенда в Милан и в състава на "Скуадра адзура".

Новата звезда на Ювентус Пауло Дибала разказа как още докато е прохождал във футбола в Палермо именно Гатузо - треньор по това време - му е помогнал значително с изграждането като играч.

Естествено, Гатузо го е направил както той си знае най-добре - подлагайки го на истински терор по време на тренировките. 35-годишният тогава Дженаро се е включвал активно в заниманията и не е давал на Дибала да диша с топката чрез ритници, дърпане на фланелката и други мръсни номера.

"Това определено много ми помогна. Реално Гатузо беше човекът, който ме научи как да се позиционирам правилно, за да избягвам именно ритниците и задържанията. Беше ми трудно, но постепенно свикнах с този начин на противодействие.

Най-тежко ми беше по време на физическите тренировки, но имах да наваксвам много и прекарвах много време във фитнеса", коментира Дибала.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички