Жозе Моуриньо бе изгонен, а Рома не се справи с Аталанта у дома (ВИДЕО)


Жозе Моуриньо бе изгонен, а Рома не се справи с Аталанта у дома (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2179 0

Рома и Аталанта не се победиха и завършиха наравно 1:1 на „Стадио Олимпико“ в мач от 19-ия кръг на Серия А. Коопмейнерс откри резултата за гостите още в 8', а Пауло Дибала се разписа от дузпа в 39'.

По този начин римските "вълци" заемат осмото място във временното класиране с 29 точки, докато бергамаските са шести с една повече.

Срещата не започна никак добре за Рома, след като в 8' вече изоставаше в резултата. Алексей Миранчук намери Коопмейнерс в наказателното поле с добре центриране, а той не сбърка и отбеляза под напречната греда с удар отблизо с глава за 0:1.

В 21' Рома имаше нелош шанс. Ромелу Лукаку напредна в наказателното поле, за да достигне до пас и да нанесе удар по трева, но вратарят внимаваше. 6 минути след това Аталанта отговори чрез Шарл Де Кетеларе, който отправи удар от границата на наказателното поле, но отново вратарска намеса предотврати гол.

В 36' бе първият по-спорен момент в двубоя. Рома имаше претенции за дузпа, след като Рик Карсдорп падна на тревата след намеса на защитник. Всички играчи поискаха нарушение, но съдията не бе съгласен. След преглеждане с ВАР обаче промени решението си и даде наказателен удар. Зад топката застана Пауло Дибала, който бе безгрешен за 1:1.

През второто полувреме първото опасност бе за "вълците". Дийн Хаусен засече топката в малкото наказателно поле след свободен удар и я отигра към горния ляв ъгъл, но Марко Карнезеки спаси. 2 минути след това бе отменен гол на гостите. Джанлука Скамака отбеляза, но реферът отсъди нарушение преди това в атаката. До края положенията не бяха много, като в 80' Леонардо Спинацола откри непокрит Ромелу Лукаку в наказателното поле, чийто удар обаче премина доста високо над напречната греда.

В добавеното време наставникът на Рома Жозе Моуриньо бе изгонен за пореден път, което бе и последното интересно в този двубой.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички