Гнусната изцепка на тифозите на Лацио с Ане Франк ще има последствия


Гнусната изцепка на тифозите на Лацио с Ане Франк ще има последствия

1866 0

Феновете на Лацио "блеснаха" за пореден път с фашистките си изцепки, след като разлепиха по целия стадион "Олимпико" снимка на Ане Франк с екипа на Рома.

За тези от вас, които не са запознати с историята, Ане Франк е момиче, починало на едва 15-годишна възраст по време на Холокоста. Момиченцето е водило дневник, който е публикуван след края на войната. Повече по темата четете тук!

Поведението на тифозите няма да остане ненаказано, а освен това през следващата седмица в Серия А мачовете ще започват с минута мълчание. Освен това преди всеки мач ще бъде прочетен цитат от книгата на Франк, писана по време на войната.

"Виждам, че светът бива бавно превърнат в пустиня, чувам приближаващия гръм, който един ден ще ни унищожи, усещам страданието на милиони. И въпреки това, когато погледна небето, но някакъв начин чувствам, че всичко ще се промени, за да се сложи край на тази жестокост и че мирът и спокойствието ще се върнат още веднъж" - това е пасажът, който ще бъде четен преди срещите от следващия кръг.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички