Италиански гранд си купил влизане в Шампионска лига?


Италиански гранд си купил влизане в Шампионска лига?
Снимка: Getty Images / Guliver

1319 0

Италианският гранд Лацио беше обвинен в уговаряне на двубой в Шампионска лига, твърди руското издание "Спорт Сегодня", който се позовава на достоверна (по думите на медията) информация.

Става въпрос за плейофен двубой за влизане в груповата фаза на най-комерсиалния клубен турнир през 2007 година, когато "орлите" се изправиха срещу Динамо (Букурещ).

Първият двубой на "Олимпико" завърши 1:1, докато при втория румънският гранд води с 1:0 до почивката, но след това пада с 3:1 и губи шанс за историческо класиране в Шампионска лига.

Руската медия се е допитала до бивш директор на Динамо, който е разкрил доста интересна схема. Според него, представители на двата клуба са се срещнали ден преди двубоя, за да си стиснат ръцете за уреждането на двубоя.

Част от играчите на тима са били в "схемата", като на почивката са получили инструкции, че трябва да позволят на Лацио да спечели двубоя, за да продължи напред към груповата фаза.

"Схемата" пък е била финансирана от сделката за защитника Раду, който преминава по-късно в Лацио срещу сума от 4.5 милиона евро. Преговори за играча е имало и преди това, но по думи на източника от румънския клуб сумата е била далеч по-ниска.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички